Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά!

Σούπερ υγιεινό πιάτο! 

Υλικά 

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 8 αγκινάρες
  • 600 γρ. φρέσκα κουκιά
  • 7 – 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά

Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμένο (για να μη μαυρίσουν). 

Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.

Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού.

Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.

Related posts

Κατακόκκινη & πεντανόστιμη : Η βελουτέ σούπα με παντζάρι του Άκη τα έχει όλα – Υπέροχη γεύση – εντυπωσιακό χρώμα

4press

Γιάννης Λουκάκος: Κοτόπουλο με σόγια, μπέικον και κάστανα – Για το τραπέζι στους καλεσμένους σας

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει Κιουνεφέ – Αυθεντική συνταγή για θεϊκό, σιροπιαστό

4press