Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι – Τεμπέλικη, μοναδική και πεντανόστιμη.

Διαβάστε προσεκτικά την εκτέλεση για σίγουρη επιτυχία..

Υλικά 

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. Arla Mozzarella
  • 200 γρ. Arla Havarti
  • 150 γρ. Arla Σκληρό τυρί Δανίας
  • 150 γρ. Arla Samsoe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

Για το κανταΐφι

  • 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι (500 γραµ.)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 700 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για τη τυρόπιτα με φύλλο καταϊφι. Για την τεμπέλικη τυρόπιτα με κανταΐφι, ξεκινάμε με τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα τυριά, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα τυριά. 

Αφήνουμε τη γέμιση για την τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι στην άκρη.

Για την τυρόπιτα με κανταΐφι

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 25×35 εκατ. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τα τοιχώματα, με λίγο από το συνολικό βούτυρο.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι από την συσκευασία. Στρίβουμε το φύλλο κανταΐφι δεξιά κι αριστερά για να χωρίσουν εύκολα οι ίνες του χωρίς να σπάσουν. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη.
  • Τραβώντας τις ίνες κανταΐφι το ανοίγουμε και το «ξένουμε» να αφρατέψει.
  • Στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί το μισό κανταΐφι δημιουργώντας τη βάση φύλλου από τη πίτα. Φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά στο ταψί.
  • Ραντίζουμε το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση τη γέμιση με τα 4 τυριά, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό ανάμεσα στη γέμιση, και το φύλλο.
  • Ανοίγουμε – αφρατεύουμε το άλλο μισό κανταΐφι και καλύπτουμε την πίτα.
  • Φροντίζουμε τα πλαϊνά της γέμισης να ντυθούν με κανταΐφι ώστε να φυλακίσουμε τα 4 τυριά μέσα στο κανταΐφι και να μην ακουμπούν στο ταψί.
  • Ραντίζουμε το φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να σπάσουν καλά και προσθέτουμε το γάλα.
  • Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.
  • Περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα όλο το ταψί με τη πίτα κανταΐφι.
  • Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια με τις παλάμες ώστε να βραχεί το κανταΐφι και να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το κανταΐφι σκεπασμένο με μεμβράνη, να σταθεί το λιγότερο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν οι ίνες κανταΐφι και να ρουφήξουν όλα τα υγρά από τη πίτα.

Related posts

Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη – Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο

4press

Γαλακτομπούρεκο από την ΑργυρώνΜπαρμπαρίγου – Με αφράτη κρέμα & τραγανό φύλλο

4press

Γιάννης Λουκάκος: Όλα τα μυστικά της πορτοκαλόπιτάς του – Μπορούμε να την συνδυάσουμε ακόμη και με γιαούρτι

4press