Μαγειρική

Γιάννης Λουκάκος: Τάρτα με ψητά ντοματίνια, βασιλικό και κρέμα τυριού – Φανταστική πρόταση με υπέροχη γεύση!

Έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά… 

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

  • 400 γρ. ζύμη brisée
  • 200 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 90 γρ. τυρί φέτα, σε μικρά καρέ
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
  • ΑΥΓΑ
  • ΦΕΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ντοματίνια

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ρίχνουμε το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1:30 ώρα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

Χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θρυμματισμένο λευκό τυρί σε ένα πολυμηχάνημα ή με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη και απαλή κρέμα. Στρώνουμε στη βάση της τάρτας την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τα κομμάτια του λευκού τυριού και τα ψητά ντοματίνια. Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου. Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τούρτα κωκ με γλάσο σοκολάτας βελούδινο – Σπιτική γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια

4press

Γιάννης Λουκάκος: Φαρφάλες με λουκάνικα πράσου & μοτσαρέλα – Αρωματικό & χορταστικό γεύμα

4press

Γαστρονόμος: Κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό με πορτοκάλι και κύμινο

4press