Μαγειρική

Γιάννης Λουκάκος: Φαρφάλες με λουκάνικα πράσου & μοτσαρέλα – Αρωματικό & χορταστικό γεύμα

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, ντοματίνια, baby ρόκα ή μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο.

ΥΛΙΚΑ

Για τις φαρφάλες με λουκάνικα πράσου

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο πράσου, σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
  • ΣΚΟΡΔΟ
  • ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • ΣΠΑΝΑΚΙ
  • ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ (mozzarella)
  • ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
  • ΜΠΟΥΚΟΒΟ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φαρφάλες με λουκάνικα πράσου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε το λουκάνικο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον ζωμό, τις φαρφάλες, το λουκάνικο που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά και να επικαλυφθούν από τη σάλτσα.

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το πιπέρι, τη μισή μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Tips:

*Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, ντοματίνια, baby ρόκα ή μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο.

*Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά.

Related posts

‘Ενα απολαυστικό πιάτο από την Ντίνα Νικολάου: Κατσικάκι με σκορδοβουτυράτη κρούστα αρωματικών

4press

Kobe beef: Γιατί είναι τόσο ακριβές οι μπριζόλες από κρέας Κόμπε;

4press

Τι θα μαγειρέψουμε στο Σαρακοστιανό τραπέζι; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση – Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

4press