Μαγειρική

Γλυκό σαλάμι με πραλίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο: Πεντανόστιμο και εύκολο, μοιάζει πολύ με το αγαπημένο μας μωσαϊκό

Ένα πανεύκολο γλυκό, παραλλαγή στο κλασικό μωσαϊκό, με άλειμμα πραλίνας αντί για κακάο

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας
60 γρ. κονιάκ

Tεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην καεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πραλίνα και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Κόβουμε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα τοποθετούμε έτσι ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Έτσι έχουμε ένα ενιαίο φύλλο με μεγάλο φάρδος. Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και με τα χέρια μας του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω του και στρίβουμε τις άκρες της, σαν χαρτάκι καραμέλας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το γλυκό ή στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Νοστιμότατο φρικασέ θαλασσινών νηστίσιμο – Μυρίζει καλοκαίρι

4press

Εύκολη δροσερή light & πεντανόστιμη – Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις την κοτοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρπαρίγου

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια υπέροχη συνταγή – Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

4press