Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese – απολαύστε την και ως κυρίως πιάτο

Θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά για να την φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο

8 φέτες μπέικον

1/2 φλ. μαγιονέζα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 φλ. blue cheese, θρυμματισμένο

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

2 Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.

3 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ.

4 Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.

5 Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, το θρυμματισμένο blue cheese, τα κρεμμυδάκια και τη μαγιονέζα.

6 Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.

Related posts

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζεστό αρωματικό ρόφημα μήλου με κανέλα και κράνμπερις – ότι πιο απολαυστικό

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα ελαφρύ γεύμα – Σαλάτα με ψητά καρότα, ροβίτσα, κινόα και ντοματίνια

4press

Γιάννης Λουκάκος: Απολαυστικοί λαχανοντολμάδες αυγολέμονο (βίντεο)

4press