Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φασόλια με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια – η συνταγή που θα λατρέψουν οι vegetarians

Δείτε βήμα – βήμα πώς θα φτιάξουμε το χορταστικό αυτό πιάτο

ΥΛΙΚΑ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

500 γρ. φασόλια γίγαντες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πολτός ντομάτας, Γκρέκα

1 κύβο λαχανικών

1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. ρίγανη

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.

3 Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

4 Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.

5 Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε τα φασόλια στην άκρη.

6 Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

7 Ρίχνουμε τον πολτός ντομάτας και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και σβήνουμε με το κρασί.

8 Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φασόλια, που βράσαμε από πριν.

9 Προσθέτουμε 4 φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

10 Ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

11 Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε

Related posts

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ταξιδεύει στο Πουέρτο Ρίκο: Φλαν με κρέμα τυριού – γλυκιά και καραμελένια γεύση

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά!

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πέννες χωρίς γλουτένη με φιλέτο κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες – ότι πιο απολαυστικό

4press