Μαγειρική

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει έναν απίστευτο μεζέ για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου – Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα

Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιμες και τραγανές. Μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνοδεύστε τις κροκέτες σας με βελούδινη σκορδαλιά

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • τριμμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μπόλικο φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις μπακαλιαροκροκέτες, πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα το μπακαλιάρο σε ίνες.

Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναμειχθεί ο χυλός.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Extra Tips

Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.

Η σκορδαλιά είναι η τέλεια συνοδεία για τις μπακαλιαροκροκέτες. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να φτιάξετε τέλεια σκορδαλιά με βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε τις τραγανές μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά πατάτα, ή και με σκορδαλιά

Related posts

Συνταγή για κασερόπιτα με φύλλο από κανταΐφι -Πεντανόσιμη και πανεύκολη, γίνεται με 5 υλικά

4press

Τρία λαχταριστά πιάτα με γαρίδες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μια υπέροχη αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

4press