Μαγειρική

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει: Ντάκος με ξινομυζήθρα – Όλο το καλοκαίρι σε μια σαλάτα

Η καλύτερη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα!

Υλικά Συνταγής

1 διπλό κρίθινο ντάκο
3 ώριμες κόκκινες ντομάτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξ (ή θρούμπι)
2 κ.σ γεμάτες ξινομυζήθρα
λίγη κάπαρη
ελιές
κρίταμο

Εκτέλεση

Ο ντάκος με ξινομυζήθρα, είναι μια παραδοσιακή κρητική συνταγή. Η συνταγή κρητικός ντάκος με ξινομυζήθρα φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.

Για τη συνταγή ντάκος κρητικός:

  • Τρίβουμε πρώτα τις δυο ντομάτες στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε χωριστά σε μικρά καρέ την άλλη ντομάτα.
  • Μέσα στην τριμμένη ντομάτα ρίχνουμε το αλάτι και τις 2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα κρίθινα παξιμάδια σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη.
  • Περιχύνουμε τους ντάκους με την τριμμένη ντομάτα και με όλα τα ζουμιά της. Γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Βάζουμε από μια κουταλιά ξινομυζήθρα σε κάθε ντάκο. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με κάπαρηελιές και κρίταμο. Περιχύνουμε τον ντάκο με ξινομυζήθρα με μια κουταλιά βαλσάμικου.
  • Αφήστε το ντάκο με ξινομυζήθρα να σταθεί για λίγα λεπτά και να ποτίσει με τα υγρά της ντομάτας και απολαύστε τον σαν το ωραιότερο ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Related posts

Κέικ με ουίσκι και μπάτερσκοτς από τον Στέλιο Παρλιάρο – Πλούσια γεύση και πολύ αφράτη υφή

4press

Η Ντίνα Νικολάου μας άνοιξε την όρεξη: Κέικ με λιαστές ντομάτες βασιλικό & κάπαρη – Το τέλειο κολατσιό

4press

Πεπόνι με προσούτο: Το απόλυτο σνακ για βραδάκι με κρασί ή και πρωινό

4press