Μαγειρική

Μια vegetarian πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο – Μελιτζάνες με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές

Δείτε βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μελιτζάνες, σε ροδέλες

1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο

400 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες

1 φλ. ελαιόλαδο

400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.

2 Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.

3 Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά.

4 Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

5 Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

6 Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις.

Related posts

Γιάννης Λουκάκος: Πεντανόστιμα ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο – Ποιος να αντισταθεί σε τέτοιο πιάτο!

4press

Χάρμα οφθαλμών τα pancakes με γιαούρτι & φρούτα του Άκη – Πανδαισία χρωμάτων & απίθανη γεύση

4press