Μαγειρική

Ο Άκης Πετρετζίκης σε ένα πανεύκολο & ελαφρύ πιάτο – Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και τόνο

Μια γρήγορη και χορταστική σαλάτα… 

Συστατικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 150 γρ. τόνο
  • 100 γρ. αρακά, κτψ
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες, τη ντομάτα σε κυβάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τον τόνο, τον αρακά, την πιπεριά, τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τις ελιές. 
  • Βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα του δεύτερου μπολ στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related posts

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει: Ντάκος με ξινομυζήθρα – Όλο το καλοκαίρι σε μια σαλάτα

4press

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνουμε μαρμελάδα νεκταρίνι – Για υπέροχο πρωινό γεύμα!

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Γλυκό του κουταλιού βύσσινο – δοκιμάστε το με γιαούρτι ή με παγωτό καϊμάκι

4press