Μαγειρική Συνεντεύξεις

Ο γνωστός σεφ Νίκος Κουλούσιας μιλά στη 4press για το νέο του εγχείρημα – Παιδικές αναμνήσεις με γεύση και άρωμα …

Συνέντευξη στην Μαρία Ανδριέλου

Ο βραβευμένος Έλληνας σεφ Νίκος Κουλούσιας προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στη συγγραφή βιβλίου έχοντας πάντα όμως ως γνώμονα την μεγάλη του αγάπη, την μαγειρική… Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις, έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου αφήνοντας το δικό του στίγμα σε κάθε μία από τις περιοχές που επισκεπτόταν. Ο Νίκος Κουλούσιας γεννήθηκε στη Γερμανία, όμως θυμάται με νοσταλγία τις επισκέψεις του στο χωριό της μητέρας του, στον Άγιο Πολύκαρπο Φωκίδας και τις βόλτες του σε Ναύπακτο και Πάτρα.

Πως ήρθε η ιδέα για την συγγραφή βιβλίου;
Πιστεύω πως στη δουλειά μας, στην γαστρονομία έχεις πολλά να δείξεις εκτός από μία μόνο συνταγή. Η γαστρονομία δεν γνωρίστηκε και τόσο πολύ από τον κόσμο που είναι εκτός του επαγγέλματος και πόσο μάλλον κάποιος που ασχολείται με διεθνείς κουζίνες , κουλτούρες , ταξίδια αλλά και παιδικές αναμνήσεις . Ήθελα αυτή την εικόνα να δώσω ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να θυμηθεί τα δικά του παιδικά χρόνια μέσα από τις μαγειρικές αναμνήσεις που έχει . Αυτό ήταν το κίνητρο, να διαλέξω μια υπέροχη συνεργασία με την Ontimebooks που έχει έδρα στο Λονδίνο και ο κύριος Χριστοδούλου να είναι πλάι μου για το έργο αυτό .


Τι θα διαβάσει ο αναγνώστης;
Θα είναι μία μίξη από διάφορες παιδικές αναμνήσεις . Ποιο είναι ουσιαστικά το κίνητρο να γίνει κάποιος μάγειρας . Τι ήταν αυτό που κρατάει μέχρι τώρα στον ουρανίσκο του , πως ήταν τα χρόνια που υπήρχε το οικογενειακό τραπέζι κάθε Κυριακή και τι μαγειρεύαμε . Ουσιαστικά ένα ταξίδι με πολλά αρώματα αλλά και μια αυτοβιογραφία μου, “παντρεμένο μαγειρεμένο” όπως λέω .


Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα απο το νέο σας βιβλίο;
Είναι μια τιμή προς τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας .

Πότε θα κυκλοφορήσει;
Θα κυκλοφορήσει πρώτα ο Θεός κοντά τα Χριστούγεννα . Οι συνεργάτες μου και εγώ δουλεύουμε μέρα νύχτα για το καλύτερο αποτέλεσμα . Βέβαια να ξέρετε πως σε ένα έργο ζωής πάντα θα προσφέρεις κάτι διότι δεν σταματάει , ζεις και βλέπεις κάθε μέρα καινούργια πράγματα.

Πόσο έχει επηρεαστεί η δική σας δουλειά λόγω του covid-19;
Σε όλες τους τομείς έχει επηρεαστεί η δουλειά λόγω του COVID . Απλά κοιτάμε μπροστά με νέα δεδομένα και εφαρμόζουμε στη δουλειά μας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα . Θυμάμαι που μας έλεγαν “μαγειρεύετε διότι αυτή η δουλειά δεν θα σταματήσει ποτέ…¨” και το κρατάω μέχρι σήμερα αυτό . Ναι, οι συνθήκες είναι περίεργες αλλά όχι δύσκολες πρέπει να καταλάβουμε πως θα ζούμε με αυτό από εδώ και πέρα .

Πως ήταν το φετινό καλοκαίρι για τον σεφ Νίκο Κουλούσια;
Το φετινό καλοκαίρι ήταν περίεργο . Αυτοσυγκέντρωση στη νέα δουλειά που θα κυκλοφορήσει , νέες συνεργασίες με διάφορα εστιατόρια της χώρας αλλά και του εξωτερικού , ταξίδια στο Αιγαίο για διάφορα τηλεοπτικά πρότζεκτ. Γενικά ένα καλοκαίρι που “ίδρωνες” χωρίς να είσαι κάτω από τον ήλιο.

Related posts

Γιάννης Ταπεινός: “Λυπάμαι που ένα τεράστιο έργο που κάναμε στο χώρο της Παιδείας δεν το συνέχισαν…”

4press

Π. Κουνάβης : Γιατί οι δημότες πρέπει να στηρίξουν ΑΚΙΔΑ (video)

4press

Bullying : Οίκος σε Λήθη , Παιδ(ε)ιά στην ψύξη

4press