Μαγειρική

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει τη συνταγή για Αυστριακή καρυδόπιτα! – Υπέροχη ιδέα για τα φθινοπωρινά απογεύματα

Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.

Υλικά

230 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κακάο
110 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. κρόκοι
4 τεμ. ασπράδια
βούτυρο για τη φόρμα
αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ από τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Related posts

Φτιάχνουμε μαρμελάδες από καρότο, κολοκύθα και παντζάρι

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα υπέροχο πιάτο: Μοσχαράκι με πετιμέζι & παπαρδέλες (βίντεο)

4press

Ο Νίκος Κουλούσιας μας φτιάχνει Picanha – Δείτε τη συνταγή!

4press