Μαγειρική

Στέλιος Παρλιάρος: Παγωμένη κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα βερίκοκο – ένα απολαυστικό γλύκισμα για τις ζεστές μέρες

Η κομπόστα βερίκοκο μεταμορφώνεται σε μία εντυπωσιακή παγωμένη κρέμα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 50γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400γρ. βερίκοκα κομπόστα
  • 100γρ. γάλα
  • 30γρ. κονιάκ
  • 200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα στη μέση
  • 500γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
  • 50γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα γιαουρτιού

Στραγγίζουμε τα βερίκοκα από το σιρόπι τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το κονιάκ. Βουτάμε σε αυτό το μείγμα τα σαβαγιάρ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ, τα μισά βερίκοκα και τη μισή κρέμα γιαουρτιού.

Συνεχίζουμε, τοποθετώντας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, τα βερίκοκα και το γιαούρτι. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και το κλωναράκι βανίλιας. Αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες – Θεϊκή γεύση

4press

Γιάννης Λουκάκος: Αυτό το γλυκό πρέπει να φτιάξετε για την Τσικνοπέμπτη – Τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες

4press

Πορτοκαλόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το ωραιότερο γλυκό ταψιού – Να τι θα κεράσετε την Καθαρά Δευτέρα

4press