Μαγειρική

Makroud – Χουρμαδοπιτάκια από τον Στέλιο Παρλιάρο: Έτσι θα φτιάξουμε το νόστιμο μαροκινό γλύκισμα

Θυμίζουν κάπως τα πολίτικα σεκέρ παρέ, μόνο που είναι γεμιστά με χουρμάδες

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

250 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό
1 πρέζα Αλάτι
6 κ.σ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
1/4 κ.γ. Κανέλα
Λάδι για τηγάνισμα

Σιρόπι

200 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Νερό
1 τεμ. Λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι, 5 κουταλιές από το ελαιόλαδο και ελάχιστο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και ξαναζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα ξανά για μισή ώρα κατά μέρος.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κουταλιά) και την κανέλα μέχρι να γίνουν πολτός. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 8 εκ. Στο κέντρο των μισών δίσκων βάζουμε λίγο από το μείγμα του χουρμά και σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους δίσκους. Πιέζουμε τους δύο δίσκους περιφερειακά ώστε να κολλήσει ο πάνω με τον κάτω. Με την παλάμη μας πιέζουμε έπειτα την επιφάνεια ώστε να απλώσει η γέμιση και τα πιτάκια να γίνουν επίπεδα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγώνιες γραμμές στην επιφάνεια, πρώτα προς τη μια μεριά και έπειτα προς την άλλη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ένα-ένα τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να χλιαρύνει. Βουτάμε σε αυτό τα πιτάκια λίγα-λίγα και τα γυρνάμε για μερικά λεπτά να ποτίσουν από το σιρόπι.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μια υπέροχη αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

4press

Γιάννης Λουκάκος: Χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα, σελινόριζα και άνηθο – Τέλειο πιάτο για οικογενειακά τραπέζια

4press

Ο Γιάννης Λουκάκος σε ένα εξαιρετικό πιάτο – Γαλοπούλα ρολό με προσούτο, σπαστές πατάτες και κρύα σάλτσα με τοματίνια

4press