Μουσικά Άρθρα

«Η Μουσική στη Βρεφική Ηλικία»

Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη, Καθηγήτρια Πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών, Μουσικοπαιδαγωγός

E-mail: mariaelenhk@gmail.com

Το σημερινό κείμενο πραγματεύεται την αξία της μουσικής στη βρεφική ηλικία. Το ξεκίνημα της ζωής ενός βρέφους πολλές φορές γίνεται δύσκολο, καθώς καλείται να ανταπεξέλθει στο νέο του περιβάλλον. Η παρουσία της μουσικής στη ζωή του μπορεί να το βοηθήσει σε αυτά τα πρώτα του βήματα στη ζωή με πολλούς τρόπους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η μουσική βοηθάει ένα μωρό να καταλάβει και να διαχωρίσει τη νύχτα από τη μέρα. Τα βρέφη δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις φάσεις του εικοσιτετράωρου τους πρώτους 3 μήνες της ζωής τους, επομένως χρειάζονται βοήθεια σε αυτό. Βάζοντας ένα τραγούδι το πρωί και ένα το βράδυ, όχι απαραίτητα το ίδιο κομμάτι αλλά το ίδιο μουσικό ύφος, συμβάλλετε σημαντικά στη δημιουργία μιας καθημερινής ρουτίνας, μέσα από την οποία θα είναι πιο εύκολο για το παιδί να φτιάξει το πρόγραμμά του.
  • Η μουσική ενισχύει την επικοινωνία του παιδιού με τον ενήλικα. Ο ρόλος των τραγουδιών δεν είναι μόνο να τα ακούμε αλλά είναι μια ευκαιρία να παίξουμε, να χορέψουμε και να γνωρίσουμε το μωρό μας. Ταυτόχρονα, χτίζουμε τις βάσεις δίνοντας τα ερεθίσματα ώστε να αναπτύξει περισσότερες δεξιότητες στο μέλλον.
  • Η μουσική βοηθάει τα μωρά να αποβάλουν το στρες που νιώθουν και να ηρεμούν πιο εύκολα. Επιπλέον, υπάρχουν ενορχηστρώσεις κομματιών ειδικά διαμορφωμένες για την ευαίσθητη βρεφική ηλικία.

Βάζοντας τη μουσική στη ζωή του μωρού σας μόνο καλό μπορείτε να του κάνετε. Καλή διασκέδαση!

Related posts

Η Χριστίνα Χριστοδουλοπούλου στα μουσικά άρθρα

4press

Η Μαρία Λούη στα Μουσικά Άρθρα

4press

«Η Μουσική στην εγκυμοσύνη» – Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη

4press