Μουσικά Άρθρα

“Κάποιος σ’ αγαπάει και δεν το ξέρεις” – Νέα συναυλία από την Πολυφωνική

Νέα συναυλία στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού της προγραμματισμού, θα πραγματοποιήσει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, στο Θεατράκι της Μαρίνας του Λιμένα Πατρών, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8.30 βράδυ, με τον γενικό τίτλο: «Κάποιος σ’ αγαπάει και δεν το ξέρεις].

Αυτή τη φορά θα μετάσχουν 3 τμήματα του Οργανισμού, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ [ανηλίκων]η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [με σειρά εμφάνισης].

 Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ [ανηλίκων] θα παρουσιάσει το έργο: «Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων» της Μάρθας Βασκαντήρα. Πρόκειται για ένα παιδικό όνειρο επί σκηνής, ένας οιωνός που έρχεται να προλάβει τυχόν  δυσάρεστες  εξελίξεις  για το ταξίδι του Άι  Βασίλη. Πόσος χρόνος μας απομένει  και τι θα έπρεπε να πράξουμε ώστε ο Άγιος των Πάγων να πραγματοποιήσει το ερχόμενο ταξίδι του όπως κάθε χρονιά;

 Στο ρόλο του δράκου ο Ιάσονας Πανέτας- Φελούρης. Πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά. Κρουστά Γιώργος Λαμπράκος. Δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη Γεωργιτσοπούλου.

Η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, στη συνέχεια, θα παρουσιάσει ένα σύνολο μουσικών συνθέσεων από την περίφημη παιδική εκπομπή του Γ΄ Προγράμματος, της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη», σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική των συνθετών, Νίκου Κηπουργού, Λένας Πλάτωνος και Δημήτρη Μαραγκόπουλου, σε επεξεργασίες του Θωμά Κοντογεώργη.

  Θα ακουστούν τα τραγούδια: «ΤΟ ΧΡΥΣΑΛΙΦΟΥΡΦΟΥΡΟ», «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΙΖΕΛΙΩΝ», «ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΦΕ», «ΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟ ΒΑΛΣ», «ΑΧ! ΠΑΠΟΥΑΛΙΛΗ», «ΡΟΖΑ ΡΟΖΑΛΙΑ»,

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΛΟΥ», «ΑΝΤΙΟ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ».

 Διεύθυνση χορωδίας: Εμμανουέλα Μανωλάτου. Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ζέφη Αλιφέρη. Πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα κλείσει η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού, που θα ερμηνεύσει τά έργα: «ΓΑΛΗΝΗ», Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟΥ, Επεξεργασία: ΛΟΥΚΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, «ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ», Παραδοσιακό Μικράς Ασίας, Επεξεργασία: TAMAS DAROCI BARDOS, «VIVA LA VIDA», των GUY BERRYMAN, JON BUCKLAND, WILL CHAMPION, CHRIS MARTIN, Επεξεργασία: MARK BRYMER, «DANZA!» της LINDA SPEVACEK, «ΜΥΡΤΙΑ», Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Επεξεργασία: ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, «ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ», Παραδοσιακό Κερκύρας, Καταγραφή- Επεξεργασία: ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΣΥΡΙΜΗ. Πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μυλωνά, κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος, ενώ θα διευθύνει η Αρετούσα Νικολοπούλου.

Παρουσίαση προγράμματος: Αθανασία Παπασταύρου.

  Είσοδος με προσκλήσεις [Πληροφορίες: Γραφεία Οργανισμού, Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610222248, καθημερινά πρωί και απόγευμα. www.polyphonikipatras.gr]. 

Παράλληλα την Κυριακή το απόγευμα στις 8.30, στο αίθριο του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, θα πραγματοποιηθεί η 4η κατά σειρά σπουδαστική συναυλία του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], στην οποία θα λάβουν μέρος σπουδαστές της Σχολής Σύγχρονων Οργάνων [τάξη κρουστών: Γιώργου Λαμπράκου και Σωτήρη Ντούβα, τάξη ηλεκτρικής κιθάρας: Βασίλη Τζιατζιά και ηλεκτρικού μπάσου: Σπήλιου Καστάνη]. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.  

Related posts

Ημερίδα “Γυναίκα Γέφυρα Ζωής”

4press

«Μουσικές Παιχνιδοσυζητήσεις» – Διαδικτυακή εκπομπή στη 4press με τη Μαριλένα Καλογεράκη

4press

«Σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής & Πιάνου» – Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη

4press