Μουσικά Άρθρα

«Καλοκαιρινές Δραστηριότητες με βάση τη Μουσική» – Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη

Επιμέλεια: Μαριλένα Καλογεράκη

E-mail: mariaelenhk@gmail.com

Το Καλοκαίρι έφτασε και έφερε μαζί του την ξενοιασιά, την ξεκούραση αλλά και ατελείωτο παιχνίδι. Μπορεί όμως η ψυχαγωγία των παιδιών να συνδυαστεί με τη μάθηση; Μέσα από τη μουσική και τις παρακάτω δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να κάνουν επανάληψη σε βασικά μαθήματα ενώ παίζουν.

  • Μουσική και προπαίδεια.

Ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια των μαθηματικών για τα περισσότερα παιδιά. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα νούμερα με νότες αντίστοιχης αξίας και όχι μόνο θα κάνετε την προπαίδεια παιχνιδάκι αλλά θα δημιουργήσετε και το δικό σας ρυθμικό τραγούδι.

  • Τραγούδι και γλώσσα.

Αν και η δραστηριότητα που ακολουθεί είναι απλή, δυστυχώς την πραγματοποιεί ένα μικρό ποσοστό μαθητών. Επιλέξτε αγαπημένα σας τραγούδια και ζητήστε από τα παιδιά να σας διηγηθούν το νόημά τους ή ακόμα και να το γράψουν, ανάλογα με την ηλικία τους. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλετε στην ενίσχυση του λεξιλογίου τους.

  • Ηχητικοί Σωλήνες και Νότες.

Για τους μικρότερους φίλους μας προτείνουμε τους ηχητικούς σωλήνες. Καθένας από αυτούς έχει ένα χρώμα και με τη βοήθειά τους μπορούμε να μάθουμε τις νότες. Είναι ένα χρήσιμο μουσικό εργαλείο με το οποίο τς παιδιά μπορούν να παίξουν πολλά μουσικά παιχνίδια.

Καλό Καλοκαίρι με διασκέδαση και χαρά!

Related posts

«Η Ανάπτυξη της αντικειμενικής σκέψης των παιδιών μέσα από τη Μουσικοκινητική Αγωγή» -Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη

4press

Γιατί είναι σημαντικό για γνωρίζει ένα παιδί το όνομά του;

4press

Η Χριστίνα Χριστοδουλοπούλου στα μουσικά άρθρα

4press