Μουσικά Άρθρα

Ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος στα Μουσικά Άρθρα

Επιμέλεια: Μαριλένα Καλογεράκη

E-mail: mariaelenhk@gmail.com

«Μουσική: Η διέξοδός μας στην καθημερινότητα»

Στο σημερινό μουσικό άρθρο θα θυμηθούμε ξανά τον ψυχαγωγικό ρόλο της μουσικής στη ζωή μας, καθώς στην καθημερινότητα που βιώνουμε υπάρχει έντονη η ανάγκη για διασκέδαση και ξενοιασιά. Ως μουσικός επέλεξα το σημερινό καλεσμένο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρόκειται για έναν άψογο καλλιτέχνη ο οποίος μπορεί να ερμηνεύσει και να αποδώσει διάφορα είδη τραγουδιών αποδεικνύοντας πως η μουσική είναι μια και ο δεύτερος λόγος είναι η ενέργειά, ο σεβασμός και η αφοσίωση που δείχνει στο κοινό του ενώ τραγουδάει, προσφέροντας πραγματική ψυχαγωγία. Ας γνωρίσουμε τον κύριο Αχιλλέα Αγγελόπουλο.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τη μουσική; Από πότε υπάρχει ενεργά στη ζωή σου και πώς ανακάλυψες ότι θέλεις να ασχοληθείς με αυτή;

Ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά σε ηλικία 21 ετών. Θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρό να γοητεύεται από τη μουσική, αλλά χωρίς κάποια συγκεκριμένη επιθυμία στο να ασχοληθώ με εκείνη επαγγελματικά. Η ενασχόληση μου με κάποιες μουσικές εκδηλώσεις στο σχολείο υπήρξε το έναυσμα για να αγαπήσω το τραγούδι, κ συγκεκριμένα όταν σε κάποια εκδήλωση βρεθήκαμε να τραγουδάμε στο Ηρώδειο, κ η αίσθηση του κόσμου στο κατάμεστο θέατρο με συγκλόνισε. Πολύ αργότερα όμως και αφού τελείωσα το σχολείο, παράλληλα με τις σπουδές μου στην ΑΣΟΕΕ, άρχισα να το ψάχνω πιο ένθερμα. Γνωρίζοντας την δασκάλα μου τη κ. Λία Βίσση, και κάνοντας τα πρώτα μαθήματα φωνητικής, νομίζω πως όλα μετά πήραν το δρόμο τους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση που σου προσφέρει το επάγγελμά σου;

Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η επαφή με τον κόσμο στην εκάστοτε μουσική σκηνή που βρίσκομαι, είναι για μένα ο πρωταρχικός λόγος που είμαι στο χώρο αυτό. Πέρα από την βιοποριστικη ανάγκη όλων μας, θα πρέπει να μας γεμίζει και ως ανθρωπο η επαγγελματική μας επιλογή. Κάθε βραδιά που ο κόσμος συμμετέχει κ τραγουδάει μαζί στη σκηνη, είναι κ μια επιβεβαίωση ότι μάλλον δεν έκανα λάθος επιλογή. Η πρόκληση είναι δεδομένη κάθε φορά. Να μπορέσω να κάνω τον κόσμο που ήρθε να μας δει, να νιώσει άνετα τόσο ώστε να «ξεκλειδωθεί» , να γίνουμε ένα και να μπορώ να ακούω κ γω την φωνή τους να τραγουδάνε.

Πώς βιώνεις την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα διασκέδασης την εποχή του covid-19;

Λόγω της πανδημίας, δυστυχώς έχει βρεθεί σε πόλυ κακή θέση όλος ο κλάδος της διασκέδασης και της ψυχαγωγιας εν γένει. Φυσικά το θέμα του βιοπορισμού είναι πρωταρχικό πρόβλημα στη παρούσα φάση για πολύ κόσμο, που δεν είχε την πολυτέλεια να ζει με πέρα από τις τρέχουσες απολαβές του. Σε δεύτερη μοίρα είναι τώρα η έλλειψη της δουλειάς μας, αλλά καθόλου ασήμαντη, μιας κ η απραξία τόσο καιρό δημιουργεί νευρικότητα και άγχος για το μετά. Επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος όμως, θελω να βλέπω το ποτήρι μισό γεμάτο και ότι θα επανέλθει η κανονικοτητα.

Ποια όνειρα έχεις εκπληρώσει μέσα από τη μουσική και ποια είναι τα μουσικά σου όνειρα για το μέλλον;

Και μόνο ότι ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, είναι από μόνο του εκπλήρωση ονείρου. Αυτό που επιθυμώ είναι να μπορώ να συνεχίσω αυτό που ήδη κάνω, να χαίρομαι την κάθε φορά που βρίσκομαι στη σκηνή και να τραγουδάμε. Ο Αντώνης Βαρδής ήταν ένα απωθημένο, που δεν πρόλαβα να το κυνηγήσω, αλλά μέσα από τα τραγούδια του, τα οποία ανήκουν σε όσους τα αγαπάμε, παίρνω την ικανοποίηση που θέλω. Έχω ήδη κυκλοφορήσει ένα τραγούδι «Το μυστικό» σε μουσική Χρήστου Χιωνη και στίχοι Πέτρου Αγγελόπουλου από την SPICY MUSIC, και περιμένω να κυκλοφόρησει το επόμενο από τη συνεργασία μου με τον φίλο πλέον Χριστόφορο Γερμενή κ στίχους της επίσης φίλης μου Έλενας Αντωνίου.

Related posts

H Μυρτώ Ρόμπολα στα Μουσικά άρθρα

4press

«Η Ανάπτυξη της αντικειμενικής σκέψης των παιδιών μέσα από τη Μουσικοκινητική Αγωγή» -Γράφει η Μαριλένα Καλογεράκη

4press

Η Ειρήνη Μαρκάκη στα Μουσικά Άρθρα

4press