Πολιτική

Άγγελος Τσιγκρής: “Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο κολυμβητήριο της Αγυιάς…”

Ο Αχαιός βουλευτής είχε θέσει πρώτος το ζήτημα στη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2020

Κατόπιν Ερώτησης (αριθμός πρωτοκόλλου: 2829 / 7.1.2020), που κατέθεσε στις 7 Ιανουαρίου 2020 προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, για την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ολοκλήρωση του έργου. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ερώτησή του, ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ είχε χαρακτηριστικά αναφέρει:  

“Το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη της Πάτρας όπως και κοιτίδα αθλητικής δραστηριότητας και αναψυχής για εκατοντάδες αθλητές. 

Επίσης, αποτέλεσε τη φυσική έδρα του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Το κολυμβητήριο της Αγυιάς μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών, με άριστη υποδομή, υποδειγματική λειτουργία και άρτια οργάνωση. 

Από το έτος 2005 έπαψε οριστικά η λειτουργία του με αποτέλεσμα να έχει παραδοθεί στην ολοκληρωτική εγκατάλειψη και την απέραντη φθορά που προκάλεσε πρωτίστως η έλλειψη συντήρησης. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν φημίζεται μόνο για την παρακμή που το χαρακτηρίζει αλλά και για τον δημόσιο κίνδυνο που αφορά άμεσα την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Οι εστίες μόλυνσης καθιστούν το σημείο επικίνδυνο προς κάθε πρόσβαση. 

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι συναρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση του χώρου εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για την άμεση αξιοποίηση του κολυμβητηρίου. Οι συγκεκριμένες προσδοκίες δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Συνεπώς, προκύπτει η ανάγκη επανασχεδιασμού και επαναπροσέγγισης του θέματος με σκοπό την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου το οποίο θα αναδιαμορφώσει, θα ανακατασκευάσει και θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο της Αγυιάς στην Πάτρα. 

Ένα δομημένο σχέδιο με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος όσο και τις πρακτικές ανάγκες αναψυχής και αθλητισμού των δημοτών της Πάτρας αλλά και των αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής”. 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής, ρωτούσε την Υπουργό Αθλητισμού: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς και β) πότε αναμένονται εξελίξεις._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Related posts

«Βαβέλ» για το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους – Ο Τσακαλώτος δηλώνει άγνοια και αδειάζει Πετρόπουλο

4press

Κώστας Σπαρτινός: Στηρίζει Απ. Κατσιφάρα

4press

O Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Λέντζα

4press