Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε τουρκική γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ

Στις τουρκικές προκλήσεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα σε περίπτωση που γεωτρύπανο της προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Κερδίσαμε μια ξεκάθαρη, αποφασιστική και αυστηρή και απόφαση» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Η μεγάλη τομή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι περνάει από το επίπεδο της ρητορικής καταδίκης στην προαναγγελία αυστηρών στοχευμένων μέτρων έναντι στης Τουρκίας αν συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά, τη συμπεριφορά παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.ADVERTISING

«Πίσω από τις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη κρύβεται ανθρώπινο αίμα»

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμώντας ότι για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές που υπόσχεται θα χρειαστούν περικοπές δαπάνες ύψους 5,5 δισ. ευρώ. «Πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη κρύβεται ανθρώπινο αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας προσέθεσε ότι η επιστροφή στον κανόνα ένα προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που επιδιώκει η Ν.Δ., σημαίνει λιγότερους δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει το know how των απολύσεων από όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνισε.

Εθνικές εκλογές – Ευρωεκλογές

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ποτέ δεν υπήρξαν ευρωπαϊκές εκλογές που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα και πρόσθεσε πως οδήγησε τη χώρα σε σε πρόωρες εκλογές καθώς έλαβε «το μήνυμα και αυτή τη δυσαρέσκεια υπόψιν».

Για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου εκτίμησε πως ο στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα είναι δύσκολος αλλά πραγματοποιήσιμος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της ΝΔ 500 χιλιάδες ψήφους. Στις εθνικές του 2015 κερδίσαμε 650 χιλιάδες από τις ευρωεκλογές που έγιναν έξι μήνες νωρίτερα. Θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό να έχουμε αντίστοιχη αύξηση γιατί το δίλημμα είναι τώρα τελείως διαφορετικό», δήλωσε Αλ. Τσίπρας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, το δίλημμα είναι ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι από τη μία είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που σχηματοποιείται πίσω από το σύνθημα «Μπροστά, όλοι μαζί» και από την άλλη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που είναι να γυρίσει η χώρα σε όσα έγιναν την περίοδο Σαμαρά «και όποιος αντέξει». «Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές είναι η ίδια η ζωή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αγεφύρωτες διαφορές με τη Ν.Δ.»

Αναφορικά με το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αγεφύρωτες διαφορές με τη Ν.Δ.» υπογραμμίζοντας πως «αν δεν ήταν ένα κόμμα ακραία νεοφιλελεύθερο και νέοσυντηρητικό, με συνταγές ΔΝΤ και δεν είχε αυτούς τους ακραίους δεξιούς και ήταν ένα κόμμα κεντροδεξιό, θα μπορούσε να ανοίξει μια συζήτηση για μια μίνιμουμ συμφωνία για το μέλλον της χώρας».

Δεν φοβάμαι Ειδικά Δικαστήρια

Τέλος, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι ο Ρασπουτίν στην υπόθεση Novartisείναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, σημείωσε ότι αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά». Ο ίδιος, πάντως, σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι δεν φοβάται ειδικά δικαστήρια καθώς «φοβάται αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί. Εμείς λέμε μακάρι να το κάνει γιατί έτσι θα καταλάβει και ο ελληνικός λαός ποιος είναι ο στόχος και ο ρόλος αυτών που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εκτελεστικής εξουσίας στον τόπο μας».

Συνάντηση με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους startups

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους startups στο εναλλακτικό καφενείο «Παντοκαφενές» στο Παλαιό ΦάληροEUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πρωί του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους startups στο εναλλακτικό καφενείο «Παντοκαφενές» στο Παλαιό Φάληρο.

Ξεκινώντας την ομιλία του και έχοντας απέναντί του εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και τους νέους με υστέρηση που διαχειρίζονται το ΚοινΣΕΠ του Παλαιού Φαλήρου είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο, σε έναν χώρο που λειτουργεί από την αυτενέργεια των ενεργών πολιτών και δίνουν ένα στίγμα του τι σημαίνει η δραστηριοποίηση στην κοινωνική οικονομία που μπορεί να συνδυάσει τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική προσφορά».

Σημείωσε ότι πρόκειται για έναν νέο μοντέλο που αφορά οικονομική ανάπτυξη, «που προσπαθήσαμε να αναδείξαμε ως απάντηση στην ανεργία, γιατί θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα, θέλουμε νέους που θα έχουν ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο μας και να έχουν πορεία ικανοποιητικής δραστηριότητας αλλά και κερδοφορίας που να έχει αντανάκλαση στο κοινωνικό σύνολο». 

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Αλέξης Τσίπρας@atsipras

Συνάντηση με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους startups στο εναλλακτικό καφενείο «Παντοκαφενές» στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο δημιουργήθηκε ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης.2923:50 PM – Jun 22, 2019105 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Ανέφερε ακόμη ότι η κυκλική οικονομία είναι το μοντέλο που ταιριάζει στην Ελλάδα και μπορεί να είναι απάντηση στην κρίση και «θα ήταν λάθος να γυρίσουνε πίσω στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό μοντέλο, όπου κάποιοι επιτήδειοι θα μπορούν φοροδιαφεύγοντας και συμπιέζοντας εργασιακό κόστος να έχουν δυνατότητα να επιβιώνουν έναντι υπολοίπων που κάνουν προσπάθεια». «Είναι ένα νέο μοντέλο που μπορεί να είναι η απάντηση στην υψηλή ανεργία αλλά και στο πρότυπο της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Να έχουν την δυνατότητα κερδοφορίας αλλά όχι αισχροκέρδειας».TAGS

Related posts

Και η Αλεξάνδρα Γιαννίτση στο πλευρό του Γιάννη Λέντζα

4press

Πέτσας: «Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά»

4press

Σύνοδος Κορυφής από Βρυξέλλες -Μητσοτάκης: Πρέπει να συμφωνήσουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης

4press