Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του ονόματος “ΠΑΣΟΚ” στις 8 Μαΐου 

Στην τελική ευθεία για την ανασυγκρότησή του προχωράει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τις εσωκομματικές διαδικασίες να κορυφώνονται ενόψει συνεδρίου, αλλά και το ιστορικό brand name “ΠΑΣΟΚ” να επιστρέφει επισήμως στον τίτλο του Κινήματος.

Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα όργανα των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Σε άλλη κάλπη θα ψηφίζουν και για το επίσημο όνομα της παράταξης.

Όπως έχουμε ξαναγράψει στο TheTOCοι επιλογές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής” είτε “ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη”.

Όποιο και από τα δύο να επιλεγεί, αυτό που η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί να στείλει ως μήνυμα είναι ότι “το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει” και ότι θα υπάρχει και ένα δεύτερο συνθετικό για να εκφράζει και όσους από συγγενείς πολιτικούς χώρους εντάχθηκαν στον φορέα “Κίνημα Αλλαγής”.

Το νέο κόμμα με απλές διαδικασίες

Όπως λένε οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη για τις εσωκομματικές εκλογές, στόχος είναι το σπάσιμο των κομματικών τειχών και την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος με την ανάδειξη των μελών του σε κεντρικούς πρωταγωνιστές.

Η πολιτική προίκα των 270.000 ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση-ενότητα-πολιτική αυτονομία και ένα “Κίνημα λαού”, έχουν θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και για τις εσωκομματικές εκλογές.

Για το λόγο αυτό, αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων χάρη στην μονοσταυρία, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και βάζοντας στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς. Δηλαδή κάνοντας στην πράξη ξανά ελκυστική την ενασχόληση με την πολιτική ιδίως των νέων και την κοινωνία δυναμικά παρούσα στο συνέδριο πολιτικής αναγέννησης, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Related posts

ΑΠ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Εθνική ομοψυχία, αλληλεγγύη, συστράτευση και ευθύνη

4press

Φωτιές: 1,5 εκατ. θα μοιραστεί άμεσα σε 17 Δήμους και 5 Περιφέρειες για τους πυρόπληκτους

4press

Περιφερειακός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4press