Πολιτική

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκθέτουν την κυβέρνηση: Ναι, υπήρχε χαρτί με εντολή για το γλέντι του Μητσοτάκη στην Ικαρία!

Τα τελευταία 24ωρο κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο ένα χαρτί, το οποίο αποκάλυπτε πως υπήρχε εντολή προς εργαζομένους της ΕΡΤ να «θάψουν» το γλέντι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία, αλλά και να μην δείξουν φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της ΕΡΤ διέψευσαν αμέσως της ύπαρξη του, όμως εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ με ανακοίνωσή τους, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σημειώματος που έδινε γραμμή, αλλά επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έμεινε για πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών!

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι «στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία».

«Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» τονίζουν με νόημα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

“Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων”

Μετά και αυτή την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δημοσιογράφοι, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν τις εντολές λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το κορονογλέντι Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Με εντολή Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την γραπτή εντολή λογοκρισίας του κορονογλεντιού στην Ικαρία.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν και καταγγέλλουν την χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την διορισμένη από αυτόν διοίκηση. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικό του νόμο, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αθλιότητα.»

Related posts

Γιάννης Λέντζας: Περιοδεία νίκης στη Βάρδα – ΦΩTO

4press

Η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου αναγκαία με πολλές φωνές να την απαιτούν

4press

Αχτσιόγλου-ΕΝΦΙΑ: Η παρέμβαση Μητσοτάκη αφορά κυρίως στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες

4press