Πολιτική

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά τη πρόσληψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναγκαστεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με έναν μόνο αναισθησιολόγο. 

Το αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου για προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων αναισθησιολόγων, δεν έχει γίνει αποδεκτό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να απειλείται η ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Να σημειωθεί ότι η άμεση πρόσληψη -τουλάχιστον δύο- παιδοαναισθησιολόγων, είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση των ήδη προγραμματισμένων χειρουργείων. 

Το αίτημα για την άμεση πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών καθίσταται επιτακτικό, αφού το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα αποτελεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο σε ολόκληρο το δυτικό άξονα της χώρας”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και β) πότε αναμένεται η ανάληψη των καθηκόντων τους._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Related posts

Φαρμάκης: «Η Πατρών – Πύργου ξεκίνησε και πρέπει να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία ενώ απαραίτητη είναι και μία νέα “111”»

4press

Την Πέμπτη αγιασμός στο εκλογικό της ΝΔ

4press

Επίσκεψη σήμερα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

4press