Πολιτική

Συμμετοχή Φ. Ζαΐμη στη Γενική Συνέλευση του Von Karman Institute for,Fluid Mechanics

Μια νέα σελίδα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το επιστημονικό
της δυναμικό «ανοίγει» μέσα από τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Von Karman. Κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλλες, στην οποίασυμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων του Von Karman που στόχο έχει την έρευνα στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης και της προώθησης.

Μεταξύ άλλων το VKIπροκηρύσσει υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές και το κόστος γιατους Έλληνες φοιτητές καλύπτει η ΠΔΕ κατόπιν σχετικού συμφώνουσυνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ.

«Στη διάρκεια χθεσινής συμμετοχής μου ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ αλλά και με
την  ιδιότητα του εθνικού εκπροσώπου – κατόπιν μνημονίου συνεργασίας ΠΔΕμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- μετέφερα τη σημασία συνεργασίας σεερευνητικά προγράμματα μεταξύ του VKI και της ελληνικής επιστημονικήςκοινότητας. Η συμμετοχή μας στο VKI που ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, τωνμηχανών εσωτερικής καύσης κλπ αποτελεί ένα νέο δρόμο συνεργασίας γιαερευνητικά προγράμματα αλλά παράλληλα ανοίγει δρόμο και για συνεργασίαμε διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και φορείς υψηλής τεχνογνωσίας»,
δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 7 Ιανουαρίου στο Λευκό Οίκο- Ανατολική Μεσόγειος και Βαλκάνια στην ατζέντα

4press

Έφη Αχτσιόγλου: Ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα δίπλα στον σύζυγό της Δημήτρη Τζανακόπουλο – Η ανάρτηση για την συνεπιμέλεια (φωτό)

4press

Ο Πολυχρόνης Θωίδης υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στέλνει το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

4press