Πολιτισμός - Lifestyle Τεχνολογία & Επιστήμη

Ιερά Μονή Μακελλαριάς: Εξαιρετική η εκδήλωση αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό

Περισσότερα από 300 άτομα βρέθηκαν το Σάββατο στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων σε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοίρα “Η ΘΑΝΑ” και με άλλους συλλόγους, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και στην ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Η δράση είχε την αιγίδα της Ι.Μ. Πατρών και της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Στην Ιερά Μονή παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Τάκης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Καλαβρύτων αιδεσιμολογιώτατος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Ευθύμιος Φλογεράς, η εμβληματική κορφή και επί σειρά ετών υπηρέτη της μονής π. Γεώργιος Στρουμπούκης, ο εκδότης της εφημερίδας “Ωρα των Καλαβρύτων κ. Νίκος Κυριαζής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι.

Η πάντα φιλόξενη μονή, υποδέχθηκε το πολυπληθές κοινό με την την αδελφότητα της Μονής, Ηγουμένη Μαρκέλλα και η μοναχή Συγκλητική, μαζί με εθελόντριες και εθελοντές που βοηθούν την μονή, καλοδέχθηκαν όλους και πρόσφεραν μοναστηριακά κεράσματα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη των περιπατητών που ξεκίνησαν από Πάτρα και μέσω του ιστορικού μονοπατιού έφτασαν στην Ιερά Μονή. Συγκεκριμένα επί του Μονοπατιού του Παλαιών Πατρών Γερμανού πραγματοποιήθηκαν δύο πεζοπορίες. Η πρώτη από Βαλατούνα, Λατσέϊκα, Μοίρα, Ζουμπάτα και η δεύτερη από Δεμεστιχα, ποταμό Σελινούντα, Ιερά Μονή Μακελλαριάς.

Στη συνέχεια, στον αύλιο χώρο της μονής τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη του εθνεγέρτου, σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός μας ύμνος ψαλλόμενος απ όλους. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σουλίου Πάτρας, οι χαιρετισμοί των επισήμων, ένα μικρό ιστορικό από την Μοναχή Συγκλητική και απονομές σε όλους όσους συνέβαλαν γι αυτήν την δράση.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της ταινίας με τίτλο “Στο Μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού” που δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”. ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ Δήμος Καλαβρύτων, Ιερά Μονή Μακελλαριάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ”, Σύλλογος γυναικών και φίλων Δεμεστίχων “Η Ακακία “, Σκοπευτικός Όμιλος παραδοσιακών όπλων Πατρών, Σύλλογος απανταχού Λεοντιτών “Ο Άγιος Ανδρέας “, Στέγη πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας “Η Αγία Λαύρα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών “Η Πρόοδος”.

*Φωτογραφίες από το μονοπάτι Π. Π. Γερμανού Δεμέστιχα-Σελινούντας-Ιερα Μονή Μακελλαριάς και από το μοναπάτι Π. Π. Γερμανού, Βαλατούνα-Λατσέϊκα-Μοίρα-Ζουμπάτα.

Related posts

Βασίλης – Κωνσταντίνα: Ευτυχισμένοι γονείς, βάπτισαν το υιό τους !

4press

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μετακινείται κάθε χρόνο η ημερομηνία του Πάσχα;

4press

9 φανταστικές σάουνες στην ύπαιθρο, μέσα σε λίμνες, στο βουνό στον κήπο – Αποτοξίνωση και θέα (Φωτό)

4press