Πολιτισμός - Lifestyle

Οι Έλληνες και οι Γάλλοι σεφ στην κορυφή της πρωτοβουλίας Πρεσβείας

Η διεθνής γαλλική γεύση Gout de France θα γιορτάσει με γαστρονομικό διαγωνισμό στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου.

Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα, Κρίστοφερ Χαντέπυ, είναι γνωστός για την αγάπη του για καλό φαγητό. Ένας ειδικευμένος μάγειρας, έχει δοκιμάσει το χέρι του σε πολλά τοπικά πιάτα και έχει ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας για να μάθει για τη μαγειρική του κληρονομιά. Χάρη στο πάθος του για φαγητό και να συγκεντρώσει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, η Gout de France / Good France , μια παγκόσμια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 150 χώρες σε πέντε ηπείρους, έχει απογειωθεί στην Ελλάδα.

Το πρώτο γεγονός έλαβε χώρα το 2015, όταν η UNESCO περιελάμβανε το “γαστρονομικό γεύμα των Γάλλων” στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο, συγκεντρώνοντας χιλιάδες εστιατόρια σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων δεκάδων στην Ελλάδα – παρουσιάζοντας την κρέμα της γαλλικής μαγειρικής καλλιέργειας.

Το περσινό γεγονός στην Ελλάδα περιελάμβανε επίσης έναν πολύ επιτυχημένο διαγωνισμό με τίτλο MaziChef , ο οποίος κάλεσε τους σεφ να δημιουργήσουν ένα μακαρόνι με τοπικά συστατικά. Οι φιναλίστ παρουσίασαν τις απολαυστικές τους απολαύσεις σε μια ειδική σάλπιγγα που διοργάνωσε η πρεσβεία, η οποία ήταν συσκευασμένη στα δοκάρια.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο διαγωνισμός ήταν τόσο δημοφιλής είναι ότι συγκέντρωσε Έλληνες και Γάλλους σεφ υπό την καθοδήγηση του Jean-Marie Hoffmann, του ταλαντούχου ελληνογλωσσικού chef της πρεσβείας.

Η φετινή πρόκληση αφορά το κλασσικό, δημοφιλές eclair και ο τελικός θα διεξαχθεί στην πρεσβεία στις 18 Μαρτίου μετά από τέσσερις παρουσιάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά, με αποτέλεσμα πολλούς φιναλίστ.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο ecathimerini.com.

Related posts

Πάτρα: 4 πελώριες σκάλες τοπόσημα -Από το 1873, ενώνουν την άνω με την κάτω πόλη [εικόνες]

4press

Με ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και πάλι η Παρουσίαση της Οικιακής Κομποστοποίησης της ΑΘΗΝΑΣ ΣΟΥΓΛΕΡΗ στους Πατρινούς πολίτες

4press

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s συνεργάζεται ξανά με τη Βικτόρια Μπέκαμ – Για να τιμήσουν γυναίκες ζωγράφους

4press

Leave a Comment