Πολιτισμός - Lifestyle

Σακίρα: Την κατηγορούν ότι δεν πλήρωσε φόρους 14 εκ. ευρώ – Την καλεί ο Οικονομικός εισαγγελέας

Αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Η Kολομβιανή σταρ Σακίρα κλήθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Βαρκελώνης στις 12 Ιουνίου για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο της περιοχής Εσπλούγες δε Λιουμπρεγάτ έκανε «δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας» σε βάρος της τραγουδίστριας, ανακοίνωσε το ανώτερο δικαστήριο της Καταλωνίας, όπου η τραγουδίστρια ζει με τον σύντροφο της, αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

Η εισαγγελία κατηγορεί τη Σακίρα ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία κατά τα έτη 2011 – 2014, περίοδο όπου διέμενε εκεί. Ωστόσο, οι διώξεις αφορούν μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η Σακίρα μετέφερε την φορολογική της κατοικία από τις Μπαχάμες στην Ισπανία το 2015. Σχετικά, πέρυσι ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει ότι αυτό «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα», τονίζοντας ότι ο σύντροφός της Σακίρα και τα παιδιά τους διέμεναν στην περιοχή της Βαρκελώνης αυτά τα χρόνια

Οι δικηγόροι της Σακίρα εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία, προϋπόθεση για να φορολογείται στη χώρα.

Πηγή ΑΠΕ

Related posts

ΠΑΤΡΑ : Καρναβαλική βόλτα, με αφετηρία διάφορα σημεία του κέντρου και προορισμό την πλατεία Γεωργίου για ξεφάντωμα

4press

«Ιn My Choos»: Η Sienna Μiller είναι η πρωταγωνίστρια της νέας καμπάνιας του οίκου Jimmy Choo

4press

Casa de Papel 3: Τον Ιούλιο στο Netflix η 3η σειρά- Το εντυπωσιακό τρέιλερ

4press

Leave a Comment