Πολιτισμός - Lifestyle

Συναυλία με έργα για μία και δυο κιθάρες, Α.Καραμπέρης – Χ.Τσαρούχης – 24ος Μουσικός Μάϊος

 Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 αναρτήθηκε η δεύτερη κατα σειρά συναυλία του – διαδικτυακού φέτος – 24ου Μουσικού Μαΐου που διοργανώνεται κάθε χρόνο απο τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (fe-odeiopatron.gr) σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ”.
Στην διαδικτυακή αυτή συναυλία οι κιθαριστές Ανδρόνικος Καραμπέρης και  Χρήστος Τσαρούχης θα παρουσιάζουν έργα για μία αλλα και για δύο κιθάρες.
Το link για να παρακολουθήσετε την συναυλία, στην οποία θα ακουστούν έργα των A.Vivaldi, D.Scarlatti, H.Villa-Lobos και M.deFalla, είναι το παρακάτω: 
https://www.youtube.com/watch?v=9LL1afEHCT4  

Ανδρόνικος Καραμπέρης – Χρήστος Τσαρούχης

     Με καθηγητές τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα και εν συνεχεία την Λίζα Ζώη στο Ωδείο «Athenaeum» στην Αθήνα, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ολοκλήρωσαν τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας και οι δύο, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, βαθμό «Άριστα παμψηφεί». Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και  master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R.Dyens, D.Russell, M.Dylla, J.Mills, S.Vlaskalic, J.Willard, Ε.Ασημακόπουλος, Λ.Ζώη).  

     Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κλπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικ.Λάβδας.

     Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης σαν μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων ‘Θ.Τσιπινάκης’, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο κλπ.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη,Κύπρος). Σε συνεργασία με το Athenaeum Guitar Trio συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο “Aufs Paradies” του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενω τον Ιανουάριο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο ‘Τρίπτυχο’ για σόλο κιθάρα του πατρινού συνθέτη Τίμου Γεννάτου το οποίο ο συνθέτης του έχει αφιερώσει.

Ο Χρήστος Τσαρούχης, εκτός απο τις σόλο εμφανίσεις του σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικές εκπομπές σειρά κομματιών για κιθάρα και φωνή, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά.

     Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, αποσπώντας στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών.

      Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήματος Γεωλογίας και Οικονομικου τμήματος αντίστοιχα, είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Related posts

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ασπασία Καρέλα στην εκδήλωση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου με πολύ άρωμα γυναίκας

4press

ΠΑΤΡΑ: “Νήματα μνήμης” θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε χώρο του παλαιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής»

4press

Έθιμα και παραδόσεις σε όλη τη χώρα που γιορτάζουμε το Πάσχα

4press