Πολιτισμός - Lifestyle Υγεία & Fitness

Συνδύασε τη διασκέδαση με τη γυμναστική στην παραλία με 3 τρόπους

Αν είσαι φίλος της γυμναστικής, τότε έχεις την ευκαιρία το καλοκαίρι να δροσιστείς και να ασκηθείς αποτελεσματικά στις παραλίες.

Οι πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού πλησιάζουν και το βέβαιο είναι ότι οι παραλίες βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Οι ελληνικές θάλασσες, άλλωστε, είναι από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο, καθώς είναι καθαρές και όμορφες.

Για κάποιους, βέβαια, που λατρεύουν τη γυμναστική, οι επισκέψεις τους στις παραλίες μπορούν να συνοδευτούν από την αγαπημένη τους συνήθεια. Η άσκηση στην άμμο και μέσα στα θαλασσινά νερά μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική σε σχέση με την άσκηση στα γυμναστήρια.

3 απλές ασκήσεις εκγύμανσης στη θάλασσα

Παρακάτω σας παραθέτουμε 3 απλές ασκήσεις εκγύμνασης στη θάλασσα:

Τρέξιμο στη μαλακή άμμο

Η πιο αυθεντική και παραδοσιακά αποδοτικότερη άσκηση για όλο το σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο σε μαλακή άμμο απαιτεί 1,5 φορά περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με το τρέξιμο στο δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάνει πιο δυνατό. Επίσης, το τρέξιμο σε μια παραλία με μαλακή άμμο μειώνει σημαντικά τις κακώσεις στους αστραγάλους, τα γόνατα και τα ισχία εξαιτίας της απορρόφησης των κραδασμών από το βύθισμα του πέλματος στην άμμο.

Tip: Τρέξε δέκα λεπτά σε μαλακή άμμο, ώστε να προπονηθείς σκληρά, αλλά σε βραδύτερο ρυθμό. Και συνέχισε με άλλα δέκα λεπτά σε σκληρότερη άμμο, κοντά στο κύμα, επαναλαμβάνοντας την εναλλαγή όσο χρόνο αντέχεις. Αυτή η μορφή διαλειμματικής προπόνησης θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

sea2

Τρέξιμο μέσα κι έξω απ’ το νερό

Η προπονητική ρουτίνα που επαναλαμβάνουν οι επαγγελματίες surfers προκειμένου να δυναμώσουν τα πόδια και τη μέση τους είναι η εξής:

Tρέξιμο μέσα στη θάλασσα κατά μήκος στης ακρογιαλιάς και με το σώμα μέχρι τη μέση μέσα στο νερό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρέξιμο για δέκα λεπτά στην άμμο (πέντε σε μαλακή, πέντε σε σκληρή) και ξανά μέσα στο νερό, μετά πάλι μέσα στη θάλασσα, κ.ο.κ. Η προστιθέμενη αντίσταση του νερού σε βοηθά να χτίσεις όγκο και δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος, κάτι που μπορείς να πολλαπλασιάσεις αν περιλάβεις μερικές ακόμη πλειομετρικές κινήσεις όπως να σηκώνεις πολύ ψηλά τα γόνατα την ώρα που αλλάζεις βηματισμό μέσα στο νερό.

Αναπηδήσεις

Οι αναπηδήσεις με τα δυο πόδια και ταυτόχρονη ώθηση του σώματος εμπρός (άλμα καγκουρό) και οι επιτόπιες αναπηδήσεις στο ένα πόδι είναι δυο ακόμη ιδανικές ασκήσεις όταν βρίσκεσαι στην παραλία. Η αντίσταση που αναπτύσσει η μαλακή άμμος αυξάνει δραματικά το βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό είναι που θα σε βοηθήσει να πετύχεις, πέρα από δύναμη, καλύτερη ισορροπία και πιο ενισχυμένες ποδοκνημικές αρθρώσεις.

Tip: Δυο σετ από δέκα άλματα καγκουρό και δυο σετ είκοσι επιτόπιων αναπηδήσεων με το ένα πόδι εναλλάξ είναι αρκετά. Πρέπει, ωστόσο, να είσαι πολύ προσεκτικός με αυτές τις ασκήσεις, ιδίως αν πάσχεις από προβλήματα ευστάθειας στους αστραγάλους ή τα γόνατα. Σε αυτή την περίπτωση προπονήσου σε σκληρή άμμο. Προχώρησε στην πρόκληση της μαλακής άμμου μόνο αφού αρχίσεις να νιώθεις άνετα με τα σετ των ασκήσεων.

 

ΠΗΓΗ: askmen

Related posts

Η Μαρία Τζομπανάκη βρέθηκε λόγω γάμου στη Νέα Υόρκη – “Μου λείπει ο Ορφέας τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολα”

4press

Εκρηκτική η συλλογή του οίκου Valentino για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019

4press

Άρης – ΠΑΟΚ LIVE: Η μάχη της Θεσσαλονίκης!

4press