Πολιτισμός - Lifestyle

ΦΩΤΟ: Στο χωριό takure στο Νεπάλ η Πατρινή Χαρά Λαμπροπούλου – ” Δουλεύουμε για το χωριό…”

Στο μακρινό Νεπάλ βρίσκεται εδω και λίγες ημέρες η Πατρινή εθελόντρια Χαρά Λαμπροπούλου αυτη τη φορά με το wheeling2help, ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης!

Τι λέει το wheeling2help για το συγκεκριμένο ταξίδι:

“Το Νεπάλ επλήγη από ένα φοβερό σεισμό τον Απρίλιο του 2015… Ο φονικός σεισμός κατέστρεψε και τα 240 σπίτια στο χωριό Takure στην περιοχή Sindupalchuk. Τον Ιανουάριο του 2015, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Conscious Impact, χτίσαμε ένα θερμοκήπιο το οποίο βοηθάει την τοπική κοινότητα μέσα από την καλλιέργεια καφέ και αβοκάντο να κερδίσει χρήματα για την ανοικοδόμηση των σπιτιών. Το Πάσχα του 2016, βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στην κοινότητα Takure μαζί με 37 ακόμη εθελοντές από την Ελλάδα βοηθώντας στην ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου και ενός σπιτιού μιας οικογένειας με τη μέθοδο earthbags (=γαιόσακοι). Τον περαμένο Φεβρουάριο, 60 εθελοντές συγκεντρώσαμε χρήματα και επισκεφθήκαμε ξανά το χωριό συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση 20 επιπλέον σπιτιών αλλά και την κατασκευή ενός θερμοκηπίου από bamboo για να φιλοξενήσει καρπούς που θα βελτιώσουν τη διατροφή της κοινότητας μελλοντικά. Χτίζουμε πάντα με φυσικά υλικά, τούβλα ασφαλή για το σεισμό και φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία είναι πιο φθηνά και πιο γερά από τα παραδοσιακά τούβλα που παράγονται στην πρωτεύουσα και μολύνουν την ατμόσφαιρα.”

H 4press επικοινώνησε με την Χαρά η οποία μας μετέφερε τα εξής:

“Είμαστε σε ένα χωριό takure, που γκρεμίστηκε από τον σεισμό.
Μένουμε σε μια οικοκοινότητα, το πρωί δουλεύουμε για το χωριό, φτιάχνουμε έναν συνεταιρισμό καφέ για να έχουν έσοδα και νά μπορέσουν να ανοικοδομησουν το χωριό. Και το απόγευμα δουλεύουμε για την κατασκήνωση.. αποκλειστικά με ότι βγάζει η φύση..”

Άλλωστε η Χαρά ειναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις μέσα απο μακρινά ταξίδια με εθελοντικές οργανώσεις. Εμπειρίες και αναμνήσεις οι οποίες έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη της και εχουν αλλάξει τη ζωή της σε μεγάλο ποσοστό.

Related posts

Πάτρα: Γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΠΗΝ

4press

Κέιτ Μίντλετον VS βασίλισσα Ελισάβετ – Η νεαρή με υπερσυντηρητικό look – η 93χρονη μονάρχης με έξαλλο φούξια (φώτο)

4press

Σοφία Λόρεν: Έξι μαθήματα ζωής από την 86χρονη που εξακολουθεί να νιώθει… 20άρα!

4press

Leave a Comment