Πολιτισμός - Lifestyle

BINTEO: Μπορεί ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την περίοδο να κερδίσει όσκαρ; Η απάντηση είναι, ναι.

Μπορεί ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την περίοδο να κερδίσει όσκαρ; Η απάντηση είναι, ναι. 

Το ντοκιμαντέρ της Rayka Zehtabchi αναμετρήθηκε με μεγαθήρια της μεγάλης οθόνης και κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Με τίτλο: Period. End of sentence, η σκηνοθέτις αποδίδει την ωμή πραγματικότητα και το βαθιά ριζωμένο στίγμα της περιόδου στο χωριό Χάρπουρ της Ινδίας, έξω από το Δελχί.

Για πάρα πολλά χρόνια το ταμπού σχετικά με την έμμηνο ρύση, είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να αποκλείονται αυτές τις ημέρες του μήνα από κάθε δραστηριότητα. Οι λέξεις προϊόντα υγιεινής, σερβιέτες και ταμπόν ήταν άγνωστες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια (που έχαναν μέρες από το σχολείο) χρησιμοποιούσαν πανιά. 

Πρόσφατα όμως στο χωριό έφτασε ένα ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης σερβιετών και οι γυναίκες ξεκίνησαν μια ήρεμη, σιωπηλή επανάσταση. Έμαθαν να παράγουν και να εμπορεύονται τις δικές τους σερβιέτες, ενισχύοντας την κοινότητά τους και βοηθώντας και άλλες γυναίκες.

«Δεν κλαίω γιατί έχω περίοδο ή οτιδήποτε άλλο. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια ταινία για την περίοδο κέρδισε ένα Όσκαρ» αποκάλυψε συγκινημένη στην ομιλία της η σκηνοθέτις Rayka Zehtabchi. bovary.gr

*Πατήστε το κουμπί CC κάτω δεξιά, για να προσθέσετε υπότιτλους

Related posts

Με συλλυπητήρια μηνύματα και στίχους της Κικής Δημουλά αποχαιρετούν την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια

4press

Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο μιλά για τις ερωτικές του σχέσεις και αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του καλλιτέχνη

4press

Είναι αυτή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο; Ισχυρίζεται ότι είναι 134 ετών

4press

Leave a Comment