Σκέψεις

“Τα χαϊκού της άνοιξης” από τις Εκδόσεις Ανεμολόγιο – Συμμετέχει η Κ. Μπαγουλή

Συμμετοχή της συνεργάτιδας μας Μπαγουλή Καλλιόπης στη συλλογική έκδοση “Τα χαϊκού της άνοιξης” από τις Εκδόσεις Ανεμολόγιο


Η Μπαγουλή Καλλιόπη συμμετέχει με τρία ποιήματα χαϊκού στη συλλογική έκδοση «Τα Χαϊκού της άνοιξης», μετά από πρόκρισή τους στον ομώνυμο διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Ανεμολόγιο την Άνοιξη του 2021.

Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται συνήθως σε τρεις στίχους. Είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τα τρία χαϊκού συμμετοχής της Μπαγουλή Καλλιόπης

Ι
Κι αν μαραίνομαι
τι μ’ αυτό; Θα ’ρθει στιγμή
πάλι ν’ ανθίσω.

ΙΙ
Προετοιμάσου.
Τόσες ψυχές θρύψαλα
πώς να μην κοπείς;

ΙΙΙ
Τι καιρό έχει;
Όχι έξω, μέσα σου
αυτό δεν μετρά;

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο με τους ακόλουθους τρόπους:

➡️ Στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πνοή, Ζωοδόχου Πηγής 2, Αθήνα.

➡️ Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος των Εκδόσεων Πνοή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: (https://www.ekdoseispnoi.gr/…/%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce…/)

➡️ Μέσω παραγγελίας στα τηλέφωνα 2102230206 και 6909152132

.➡️ Μέσω μηνύματος στη σελίδα Εκδόσεις Ανεμολόγιο στο Facebook.

➡️ Σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας.

📣 ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποκλειστικά για τις τηλεφωνικές παραγγελίες, για τις παραγγελίες μέσω μηνύματος στη σελίδα Εκδόσεις Ανεμολόγιο στο Facebook, και για τις παραλαβές από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πνοή, ΠΡΟΣΦΟΡΑ τα τρία αντίτυπα του βιβλίου στα 29 €.

Δελτίο Τύπου Εκδοτικού Οίκου:

Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται συνήθως σε τρεις στίχους. Είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο και διαβάζεται με μία αναπνοή.

Νέες αλλά και παλαιότερες ποιητικές φωνές ενώθηκαν σε μια συλλογική έκδοση η οποία προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού με ελεύθερο θέμα, διότι η άνοιξη έχει πολλές έννοιες και εκφάνσεις, και για τον καθένα από εμάς συμβολίζει και κάτι διαφορετικό.Η παρούσα συλλογή είναι μια πράξη δημιουργίας, και ως εκ τούτου μια πράξη επανάστασης, απέναντι στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που διανύουμε, όπως κάθε άνοιξη είναι μια πράξη επανάστασης απέναντι στον χειμώνα.

Ενώσαμε λοιπόν τις ποιητικές μας φωνές, και δημιουργήσαμε με τα ταπεινότερα υλικά, τις λέξεις, το υπόστρωμα που πάνω του θα ανθίσει η προσωπική μας άνοιξη. Κριτική επιτροπή διαγωνισμού:Αλέξανδρος Δαμουλιάνος (ποιητής-συγγραφέας)Βαγγέλης Κακατσάκης (δάσκαλος-λογοτέχνης)Αργυρώ Μαργαρίτη (συγγραφέας)Αριέττα Μουτούση (ηθοποιός) Κάκια Ξύδη (συγγραφέας-εκδότρια) Πληροφορίες έκδοσης: Συγγραφέας: Συλλογική έκδοσηΤίτλος: Τα Χαϊκού της άνοιξης Σελίδες: 180 Διαστάσεις: 16×23Τιμή: 13 € ISBN: 978 618 85053 2 2Ημερ. κυκλοφορίας: 05/2021Κωδικός: 213

Related posts

Στεγνώσαμε από καρδιά… Γράφει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

4press

Τα “Lego” μας – Γράφει η Καλλιόπη Μπαγουλή

4press

Αρμονικές Πολύχρωμες Ασυμμετρίες – Γράφει η Καλλιόπη Μπαγουλή

4press