Συνεντεύξεις

Μαρία Γιαννοπούλου: Οικιακή βοηθός ονόματι… Κριστίνα

Της Μαρίας Ανδριέλου

Είναι νέα, όμορφη και δυναμική. Η αγάπη που έχει για τις παλιές ελληνικές ταινίες και τα “ιερά τέρατα” του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής … “οδήγησαν” την Μαρία Γιαννοπούλου ώστε να ακολουθήσει το ονειρό της και να ασχοληθεί με την υποκριτική. Προς το παρόν ερασιτεχνικά, όμως η θελησή της γι αυτό που κάνει και το ταλέντο που την διακατέχει, της δίνουν το κίνητρο να ακολουθήσει και επαγγελματικά αυτό που που όπως λέει παρακάτω της δίνει…”ζωή”. Η Μαρία Γιαννοπούλου συμμετέχει στη θεατρική ομάδα “Είδωλο” και απόψε κάνει πρεμιέρα η νέα τους κωμική παράσταση “Της μάνας σου…η σύνταξη” . Μια παράσταση που μας υπόσχεται ισχυρές ενέσεις…γέλιου.

Τι σε μάγεψε στο θέατρο και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;

Το πρώτο ερέθισμα που με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με την Τέχνη της υποκριτικής ήταν οι ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου αποτελούν ίσως τις πρώτες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας, μιας και από μικρή προσπαθούσα να αναπαραστήσω σκηνές και να μιμηθώ κινήσεις της μπροστά από τον καθρέφτη. Ειδικά, οι εκφράσεις του προσώπου της αποτέλεσαν ένα ισχυρό κίνητρο να ασχοληθώ εν τέλει με την υποκριτική. Όσον αφορά το θέατρο όμως, η αμεσότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ ηθοποιού και θεατή είναι κάτι μοναδικό.

Σήμερα, Παρασκευή η θεατρική ομάδα «Είδωλο» στην οποία συμμετέχεις κάνει πρεμιέρα με ένα νέο έργο « Της μάνας σου…η σύνταξη». Πες μας δυο λόγια για τη νέα παράσταση.

Η παράσταση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική κωμωδία σε σενάριο της Μαρίας Κίτρα που περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στην Ελλάδας, προσδίδοντας όμως έναν κωμικό τόνο. Το κονσεπτ της παράστασης αφορά τις οικονομικές αντιξοότητες που υπομένει ένα ζευγάρι και πως ζητά από τους γονείς οικονομική ενίσχυση και προσπαθεί να τους πείσει μέσω τραγελαφικών καταστάσεων.

Ποιος ο δικός σου ρόλος;

Ο δικός μου ρόλος αφορά την (βλάχο)ρωσίδα οικιακή βοηθό του ζευγαριού εν ονόματι Κριστίνα που….

Η συνέχεια στην παρασταση!!!

Ερασιτέχνης ηθοποιός; Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

Η ενασχόληση με το χώρο του Θεάτρου αποτελεί την σταδιακή πραγματοποίηση ενός ονείρου. Ακόμα, είναι πολύ νωρίς να μπορώ να εκφέρω άποψη σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ηθοποιός είτε ασχολείται ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με τον χώρο. Από την δική μου οπτική γωνία, απλά θα πω πως έχω την θέληση και την υπομονή να προσπαθήσω να μάθω και να εξελιχθώ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η Πάτρα είναι ένα καλό θεατρικό κοινό;

Το κοινό της Πάτρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεατρόφιλο, καθώς η προσέλευση του κοινού σε παραστάσεις παντός είδους, είτε κωμικές, είτε δραματικές, είτε διασκευές παλαιότερων θεατρικών έργο, είναι δυναμική. Επίσης, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά την κουλτούρα του κοινού της Πάτρας, είναι το ηλικιακό εύρος καθώς παρατηρείται ποικιλία στις ηλικίες των θεατών και όχι προσέλευση μιας συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.


κωμική παράσταση “Της μάνας σου…η σύνταξη”

Θα ήθελες να ασχοληθείς και επαγγελματικά;

Ένα από τα όνειρα μου και που ελπίζω να πραγματοποιήσω είναι η ενασχόληση μου επαγγελματικά με την ιδιότητα του ηθοποιού. Αποτελεί ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα, καθώς και επαγγελματικά πλέον ένας ηθοποιός αντιμετωπίζει λιγοστές ευκαιρίες να ασχοληθεί επαγγελματικά και να βγάζει τα προς το ζην, αλλά και ψυχολογικά ένας ηθοποιός πρέπει να αποδίδει τον εκάστοτε ρόλο (είτε κωμικό, είτε δραματικό κλπ) με συγκεκριμένη ένταση και δυναμική ανεξάρτητα της διάθεσης και της ψυχοσύνθεσης του. Οπότε, όπως είναι εύκολα αντιληπτό το ψυχολογικό φορτίο του ηθοποιού είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κάθε ηθοποιός καλείται να διαχειριστεί πολλές φορές εντελώς αντίθετες διαθέσεις και ο θεατής να μην αντιληφθεί τίποτα. Φέτος ξεκίνησα και σπουδές υποκριτικής και ευελπιστώ στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Θυμάσαι κάποιο ευτράπελο πάνω στη σκηνή;

Ευτράπελα υπάρχουν σε κάθε νέα παράσταση. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στην περσινή παράσταση “Γκόλφω Forever” κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης με το κοινό στο σκοτάδι, ο φακός μου έσβησε με αποτέλεσμα να πέσω στα σκαλιά και όταν άνοιξαν τα φώτα εγώ βρισκόμουν πεσμένη στα σκαλιά ενώ ο κόσμος νόμιζε πως ήταν μέρος της παράστασης. Τα σημάδια υπάρχουν ακόμη χαχαχα!!!

Σπουδάζεις Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι, θα ήθελες να ασχοληθείς με αυτόν τον τομέα; Τι θα ήθελες να κάνεις;

Ναι, σπουδάζω στη συγκεκριμένη σχολή και αποτελεί ένα αρκετά ενδιαφέρον αντικείμενο. Παρόλα αυτά, δεν με γεμίζει σαν άνθρωπο καθώς απώτερος σκοπός όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι η επαγγελματική μου ενασχόληση με το αντικείμενο του ηθοποιού ανεξάρτητα του βαθμού δυσκολίας επίτευξης του σκοπού αυτού. Στόχος μου είναι η πραγματοποίηση του ονείρου μου και θα το επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις.


Πως είναι η αγορά εργασίας σήμερα;

Όλοι γνωρίζουμε, πως η αγορά ακόμα περνάει κρίση. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το πότε και πως θα εξελθουμε από αυτό το φαινομενικά τουλάχιστον αδιέξοδο της κρίσης, αλλά πιστεύω πως έστω κ αργά θα τα καταφερουμε και θα πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της θα φέρει ανάκαμψη σε άλλους τομείς. Οι θετικές επιπτώσεις θα φανούν άμεσα και στην ψυχολογία του καθενός με αποτέλεσμα την ευρύτερη βελτίωση του συνόλου.

Τι θα ευχόσουν για τη νέα χρονιά;

Αν και μπορεί να ακουστεί τετριμμένο, αλλά πάνω από όλα υγεία. Είναι το παν, μαζί με πολλά, πολλά χαμόγελα!!! Ένα μότο που ακολουθώ και αποτελούσε πάντα έμπνευση για μένα και που πρωτάκουσα και έμεινε χαραγμένο για πάντα στο μυαλό μου ήταν η εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου, το: “Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό!!!”. Οπότε, θα ευχηθώ και εγώ υγεία, χαρά, ευτυχία και πολλά χαμόγελα!!!!

Related posts

Γ.Καραβίας και Τ. Πετράκος στη 4press: “Η παράταξή μας εργάζεται ομαδικά και αποτελείται από ανθρώπους που ζουν μέσα στην κοινωνία”

4press

H Eλλάδα μεταξύ των 14 χωρών της Ευρώπης με μεγάλη ανισότητα σε αμοιβές ανδρών & γυναικών

4press

Θάνος Μικρούτσικος: Η σοβαρή ασθένεια που μάχεται-“Είμαστε σχοινοβάτες, το στοίχημα είναι να ξανασηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε»

4press

Leave a Comment