Συνεντεύξεις

ΜΑΤΙΝΑ ΛΑΔΙΚΟΥ: “Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνεις τα όνειρά σου… πραγματικότητα”

Της Μαρίας Ανδριέλου


Η Ματίνα Λαδικού είναι μία νέα πολυτάλαντη κοπέλα η οποία ξεδιπλώνει το ταλέντο της και στην υποκριτική αφού συμμετείχε στην επιτυχημένη παράσταση “Φούστα μπλούζα” με την ομάδα των Υποκριτών.

Η όμορφη Πατρινή έχει σπουδάσει στο Πάντειο Κοινωνιολογία ενώ έκανε μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία. Η υποκριτική ήταν ένα όνειρο ζωής όπως μας εξηγεί που σήμερα γίνεται πράξη. Ας γνωρίσουμε την…Λαρίσα ( έτσι την αποκαλούσαν στον ρόλο που υποδύθηκε) η οποία εκτός από υποκριτικό ταλέντο έχει και χορευτικό…

Ματίνα, πες μας αρχικά πως το θέατρο μπήκε στη ζωή σου; Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;

Η υποκριτική ήταν ένα όνειρο που είχα από τα εφηβικά μου χρόνια. Ήταν η απάντησή μου στην κλασσική ερώτηση «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Οι σπουδές μου με απορρόφησαν αρκετά και άφησα πίσω την υποκριτική, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

στιγμιότυπο από την παράσταση “Φούστα Μπλούζα”

Συμμετέχεις στην επιτυχημένη παράσταση “Φούστα Μπλούζα” με την ομάδα των Υποκριτών… Ποιος ο δικός σου ρόλος;

Ο ρόλος μου είναι μια Ρωσίδα οικιακή βοηθός σε ένα κλασσικό ελληνικό σπίτι, με κάπως συντηρητικές αντιλήψεις. Η Λαρίσα είναι ένας χαρακτήρας που της αρέσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη ζωή της οικογένειας και να σχολιάζει καυστικά και ειρωνικά, χωρίς φυσικά να έχει ερωτηθεί πριν. Είναι ένας από τους πιο κωμικούς ρόλους της παράστασης.

Πως ήταν η πρώτη σου εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι;

Πριν βγω για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό η καρδιά μου κόντευε να σπάσει από ανυπομονησία αλλά και άγχος. Παρόλο που είχαμε κάνει αμέτρητες πρόβες το άγχος της πρώτης φοράς ήταν παρόν. Όταν όμως βγήκα στη σκηνή ένιωσα την ενέργεια του κοινού και είπα μέσα μου «εδώ είμαστε», άρχισα να το διασκεδάζω κι εγώ μαζί τους. Είναι απίστευτη η ανταλλαγή ενέργειας με το κοινό τη στιγμή που παίζεις. Ο κόσμος μας αγκάλιασε με την πιο ζεστή του αγκαλιά και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Αρκετοί μας είδαν δύο και τρεις φορές και υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που δεν βρήκαν θέσεις.

Τι πιστεύεις ήταν αυτό που έκανε την παράσταση να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή;

Η ομάδα των Υποκριτών δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι οικογένεια, είναι φίλοι, είναι γέφυρα ο ένας για τον άλλον, μια γροθιά. Πράγμα αρκετά σπάνιο. Είναι φοβερό να βγαίνεις στη σκηνή και να ξέρεις πως ότι κι αν συμβεί θα σε στηρίξουν. Πέραν όμως του κλίματος ανάμεσά μας – το οποίο αντιλήφθηκε και το κοινό – , η σκηνοθετική άποψη ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα. Ο σκηνοθέτης μας Μίλτος Παπλάς κατάφερε να βγάλει το ταλέντο όλων μας με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά, πατούσαμε σε ένα πολύ έξυπνο και καλογραμμένο κείμενο των Ρέππα Παπαθανασίου, οι οποίοι έχουν χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες τόσο θεατρικά, όσο τηλεοπτικά αλλά και κινηματογραφικά.

Έχεις σπουδάσει στο Πάντειο κοινωνιολογία και με μεταπτυχιακό, Εγκληματολογία. Ποιο από τα δυο θα ήθελες να ασκήσεις ως επάγγελμα;

Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω τις δύο αυτές επιστήμες ούτε μέσα μου αλλά ούτε και επαγγελματικά. Αυτό συμβαίνει διότι η Κοινωνιολογία είναι μία από τις βάσεις της Εγκληματολογίας. Είναι σαν δύο κομμάτια ενωμένα. Οι γνώσεις και τα εργαλεία που σου δίνουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου καλά είτε στο ένα αντικείμενο είτε στο άλλο.

με την θεατρική ομάδα των Υποκριτών

Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση;

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές το έχω σκεφτεί. Κυρίως όταν απελπίζομαι με την κατάσταση την οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό που με κρατάει ακόμα εδώ είναι το πείσμα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε στη χώρα μας για τη χώρα μας.

Εκτός από τις υποκριτικές ικανότητες, έχεις όπως μάθαμε και χορευτικές…

Ναι, έχω την τιμή και τη χαρά να ανήκω στα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας, ένας σύλλογος που συνεχίζει την παράδοσή μας με τον καλύτερο τρόπο.

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, σε ποια εποχή θα ήθελες να ζούσες και γιατί;

Στην Αρχαία Ελλάδα. Θαυμάζω πολύ τους αρχαίους Έλληνες και θα ήθελα να μπορούσα να γνωρίσω το Σωκράτη, τον Αριστοτέλη και άλλους σημαντικούς της εποχής. Κάθε φορά

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Δυσεύρετος ο ελεύθερος χρόνος! Λατρεύω τις εκδρομές. Θα ήθελα να το κάνω πιο συχνά αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις με κρατούν στην Πάτρα. Κάποια απογεύματα πιάνω τις μπογιές μου και ηρεμώ ζωγραφίζοντας. Αυτό που θα ήθελα όμως πολύ να κάνω, είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή. Είχα την εμπειρία αυτή όσο σπούδαζα στο Πάντειο και θα ήθελα να το κάνω ξανά.

Τι κρατάς από τη χρονιά που έφυγε και τι εύχεσαι για τη νέα;

Κρατάω την ανιδιοτελή αγάπη που πήρα και φέτος, νιώθοντας πολύ τυχερή γι’ αυτό και εύχομαι στους ανθρώπους να μην ξεχνούν ότι στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία.

” Με την μητέρα της και τον αδελφό της

Related posts

Νοστιμότατος γίγας! Ενα Μανιτάρι 11 κιλών βρηκε μανιταροσυλλεκτης στα Γρεβενά – ΦΩΤΟ – Το μανιτάρι είναι τεράστιο!

4press

O αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης βράβευσε τον Ν. Καρακίτσο

4press

«Ο επόμενος ιός μπορεί να είναι ψηφιακός»

4press

Leave a Comment