Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Φ. Ζαΐμη: «Το κρασί της Δυτικής Ελλάδας κατακτά την Ιαπωνία και την Κορέα»

Συντονισμένες ενέργειες για να κατακτήσουν γευστικά τους Ασιάτες, στοχεύοντας εξαγωγικά στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας πραγματοποιούν τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας. 

Ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, ξεκινούν πρόγραμμα προβολής των οινοποιείων της περιοχής στην Ασία, με προοπτική να αυξήσουν τις εξαγωγές προς την ιαπωνική και κορεατική αγορά.  

Πρόκειται για κρασιά υψηλής ποιότητας, που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών κρασιών.   Τρανό παράδειγμα αποτελεί η δημόσια παραδοχή του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στον γαλλικό Τύπο, για την προτίμησή τους  σε κρασί της Αχαΐας.  

Να σημειωθεί, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελείται από τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και καλύπτει παράλληλα το μέρος του βόρειου και το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς και το δυτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Related posts

Μελέτη για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας -Και η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει αναχώματα στις ακτές

4press

Liofyllo: H εταιρεία που πρωτοπορεί δημιουργώντας προϊόντα μέσα από τη φύση!

4press

Οργανωμένο σπίτι από τον Σπύρο Σούλη

4press