Τεχνολογία & Επιστήμη

Ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ)και εκπρόσωποι τηςΔημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ),κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τουΔ.Σ. του Συνδέσμου στις 17 Μαρτίου,είχαν μία πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο,όπως προβλέπει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ πουπαρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείαςκ. Μάριο Τσάκα.

Τα έργα της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το φθινόπωρο του 2021 και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023.Παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών). Στο πλαίσιο αυτό, η συλλογή στοιχείων από τις παραγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω πόλεις, με την συμπλήρωση ειδικού Απογραφικού Δελτίου, κρίνεται απαραίτητηκαι πολύ χρήσιμη για τη διεξαγωγή  τεχνοοικονομικής προσέγγισης/ανάλυσης,

προκειμένου να καθοριστεί με ακρίβεια το όφελος που θα έχει κάθε παραγωγική μονάδα από τη σύνδεσή της με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Επιπρόσθετα,τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα συνδράμουν στην προσπάθεια της ΔΕΔΑ να γίνειπροτεραιοποίηση και σχεδιασμός των συνδέσεων των παραγωγικών μονάδων κάθε περιοχής,χωρίς να δημιουργούν  την οποιαδήποτε νομική ή άλλους είδους δέσμευση για τις επιχειρήσεις.

Είναι διαθέσιμα τα έντυπατου Απογραφικού Δελτίου και της Εκδήλωσης Πρόθεσης Σύνδεσης των παραγωγικών μονάδωνμε το δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι παραγωγικές μονάδες- επιχειρήσεις  που ενδιαφέρονται για τη συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου και τη δήλωση πρόθεσης συμμετοχής τους, μπορούν να απευθύνονται στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ), στην ηλεκτρονική δ/νσηinfo@sevpde.gr ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2610620815.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι πολύτιμη, ώστε τα έργα ανάπτυξης υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να  αποφέρουν τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Related posts

Πόσο Εύκολο Είναι Να Χειραγωγηθούμε;

4press

Κομβικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά cloud και data center διεκδικεί η Ελλάδα

4press

Κοροναϊός : Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο ή αρνητική

4press