Δυτική Ελλάδα Τεχνολογία & Επιστήμη

Εποικοδομητική συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τα μέλη του ΣΕΒΙΠΑ – Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος στο επίκεντρο της συζήτησης

Δίνοντας έμφαση στο νέο αναπτυξιακό νόμο, που  συνδέει τα δύο μεγάλα έργα, δηλαδή, την  έλευσης φυσικού αερίου με υγροποιημένο αέριο αλλά και του αγωγού από την Τρίπολη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη με το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΕΒΙΠΑ παρούσας της διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αναστασίας Πυργάκη.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο πρώην Δημαρχείο Λουσικών με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των εκπροσώπων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας,  του πρώην προέδρου ΣΒΙΠΑ Πέτρου Μαντά και τους Συντονιστή της ΣΕΑΔΕ Δημήτρη Μπαρμπούνη.

Τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Δημήτρης Λειβαδάρος, όσο και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κολλιόπουλος αφού εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το 2022 θα είναι μια δύσκολη επιχειρηματικά χρονιά τόνισαν τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσης των διαδικασιών λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων στα εκάστοτε προγράμματα που εντάσσονται αλλά και στους ελέγχους με αποτέλεσμα  να καθίσταται ασύμφορη η όλη διαδικασία αντί να ενισχύεται η εκάστοτε προσπάθεια κάθε επιχειρηματία. Επίσης, αναφέρθηκαν  στο θέμα της ακρίβειας που τους πλήττει άμεσα ενώ ζήτησαν να δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης αλλοδαπών και σε άλλες ειδικότητες στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εκτός από τους χώρους της Γεωργίας και της Αλιείας.

Ο κ. Ζαΐμης δήλωσε: «H ΠΔΕ έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την  επιχειρηματικότητα και δη σε αυτήν που είναι σε οργανωμένες περιοχές όπως των εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε προγράμματα, και ακολουθούμε μοντέλα Ευρωπαϊκά για να στηρίξουμε επενδύσεις με βιώσιμο μέλλον. Αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πιστεύω θα εξελιχθεί ομαλά και σε γρήγορους ρυθμούς. Προσπαθούμε να βρούμε  τρόπους να επιδοτηθεί και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτών των στόχων ζητήσαμε με γραπτή μας επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση το όριο υπαγωγής των αιτήσεων προς τις Περιφέρειες να είναι 5 εκ ευρώ και σε καμία περίπτωση κάτω από 3 εκ, όπως πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται να γίνει».

Related posts

Ταμείο Ανάκαμψης : Χρηματοδότηση 6 δισ. ευρώ για 28 «πράσινες» επενδύσεις

4press

Πράσινο φως για 3 εκ. εμβολιασμούς: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 έως 49

4press

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι φέρνει σήμερα η κακοκαιρία «Αθηνά»

4press