Τεχνολογία & Επιστήμη

Κινεζικό επιβατικό αεροπλάνο θα ανταγωνιστεί Airbus και Boeing

Το C919 θα προσφέρει χώρο για 158 έως 168 επιβάτες, ανάλογα με τις διαμορφώσεις της επιχειρηματικής κλάσης και της οικονομικής θέσης

Το αεροσκάφος C919 της Κίνας πρόκειται να πετάξει σύντομα πάνω από τα σύννεφα. Η κατασκευάστρια το πλασάρει ως ασφαλές, φθηνό, άνετο και φιλικό προς το περιβάλλον στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους δύο πανίσχυρους δυτικούς κατασκευαστές αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές στους εναπομείναντες τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους το αεροσκάφος, που θα μπορούσε κάποτε να αποτελέσει απειλή για την Airbus και την Boeing, θα ολοκληρώσει δοκιμές. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών κρύου καιρού στην Εσωτερική Μογγολία της Κίνας, το C919 αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές πτήσεις σε φυσικές συνθήκες πάγου (επιπαγοποίησης πτερύγων) από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λονδίνου στο Οντάριο του Καναδά.

Οι δοκιμές άρχισαν τον Μάρτιο, αλλά έπρεπε να αναβληθούν μέχρι το φθινόπωρο. Σύμφωνα με την Simple Flying, το Κέντρο Πιστοποίησης Αεροπλοΐας της Σαγκάης της CAAC (SAACC) υπέγραψε και εξέδωσε την πρώτη Άδεια Επιθεώρησης Τύπου (TIA) για το πρόγραμμα C919. Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο έχει μπει επίσημα σε δοκιμές πτήσης «πιστοποίησης αρχής».

Το C919 είναι το πρώτο αεροσκάφος της COMAC που πρόκειται να λάβει εθνική έγκριση. Η COMAC, Commercial Aircraft Corporation of China, είναι μια κοινοπραξία αποτελούμενης από το σύνολο των αεροπορικών βιομηχανιών που ασχολούνται με την πολιτική αεροπορία και συγκεντρώνει κέντρα σχεδιασμού και έρευνας, πανεπιστήμια και κατασκευαστές αλουμινίου και χάλυβα. Φτιαγμένη από τμήματα της στρατιωτικής αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας το 2008, η COMAC ανακοίνωσε σχεδόν 1.000 παραγγελίες και επιλογές για το αεροπλάνο, κυρίως από εγχώριους πελάτες. Η πρώτη παράδοση, στην China Eastern Airlines, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 815 παραγγελίες από 28 πελάτες. Οι τρεις μεγάλοι αεροπορικοί όμιλοι της Κίνας China Eastern , China Southern και Air China θα αναπτύξουν επίσης το C919, μαζί με άλλους ισχυρούς παίκτες όπως η Joy Air και η Hainan Airlines.

Στην προς πώληση διαμόρφωση το C919 θα προσφέρει χώρο για 158 έως 168 επιβάτες, ανάλογα με το πόσα καθίσματα θέλουν να εγκαταστήσουν οι αεροπορικές εταιρείες στην Α θέση και πόσα στην οικονομική θέση. Σε αυτά τα μεγέθη είναι συγκρίσιμο με το το Airbus A320 (168 επιβάτες) και το πανταχού-παρόν Boeing 737 (150 επιβάτες).

Και οι δύο τύποι αεροσκαφών που προσδοκά να ανταγωνιστεί το νέο μοντέλο είναι παρόμοιοι ως προς την εμβέλεια. Το Airbus A320 μπορεί να διανύσει έως και 5.700 χιλιόμετρα, ενώ το C919 υπόσχεται αυτονομία έως και 5.555 χιλιόμετρα. Η εμβέλεια αυτή μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις εσωτερικές κινεζικές γραμμές.

Τα κύρια στοιχεία του C919 όπως το ρύγχος, η άτρακτος, η εξωτερική πτέρυγα, τα κάθετα και οριζόντια σταθερά και οι κινητές επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί από την COMAC. Από την άλλη οι κινητήρες, τα ηλεκτρονικά, τα συστήματα προσγείωσης, τα μαύρα κουτιά και τα συστήματα τηλεποικινωνιών προέρχονται από δυτικούς κατασκευαστές.

Το Πεκίνο δεν έκρυψε την επιθυμία του να σπάσει το δίπολο των δυτικών γιγάντων, συμβάλλοντας στην εξομάλυνση της ανάπτυξης του C919 με έως και 72 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατική υποστήριξη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού think-tank του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.

Ενώ το αεροσκάφος αναμένεται να εγκριθεί και θα ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια με την OTT Airlines, θυγατρική της μεγαλύτερης ασιατικής αεροπορικής εταιρείας, China Eastern Airlines, είναι αμφίβολο ότι αυτό το C919 πρώτης γενιάς θα αποτελέσει απειλή για τους παγκόσμιους κατασκευαστές αεροσκαφών, ανέφερε το Business Insider.

Η στρατηγική σημασία του έργου οδήγησε τις πρώτες παραγγελίες. Απ’ ό,τι λένε οι αναλυτές δεν υπάρχει καμία ρητή υποχρέωση για τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να αγοράσουν το αεροπλάνο, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν υπάρχουν ισχυρές «προτροπές» από το κράτος.

Η προσπάθεια της Κίνας να ανταγωνιστεί τους δυτικούς κολοσσούς είναι μια δύσκολη και ανηφορική υπόθεση, καθώς Boeing και Airbus έχουν «μονοπωλήσει» μεταξύ τους την αγορά επιβατικών αεροσκαφών εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας πέραν όλων των άλλων και μια ομοιοτυπία που μειώνει τα κόστη συντήρησης και ανταλλακτικών για τους χρήστες. η Κίνα, η οποία παίζει ιστορικά το μακρύ παιχνίδι, κοιτάζει πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Στο πεδίο της συμβατότητας η εταιρεία έχει ζητήσει τη γνώση της Δύσης, ιδίως του γαλλικού βιομηχανικού ομίλου υψηλής τεχνολογίας και του κατασκευαστή αεροκινητήρων Safran, που παράγει την καμπίνα και τους πτερυγικούς φορείς των κινητήρων του αεροσκάφους, ανέφερε το CNN Travel.

Οι κινητήρες LEAP-1C του C919 παράγονται από την CFM, μια κοινοπραξία μεταξύ των αμερικανικών κατασκευαστών κινητήρων GE Aviation και Safran. Η θυγατρική Safran Cabin λέει ότι θα προμηθεύσει τις τουαλέτες, τις κουζίνες και τις πόρτες ασφαλείας του πιλοτηρίου για το C919.

Ο κινητήρας CFM LEAP-1C, ο οποίος επιλέχθηκε από την COMAC ως η μόνη δυτική επιλογή κινητήρα για το C919, προσφέρει «μείωση κατά 15% στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 έναντι των σημερινών κινητήρων και έως και 50% περιθώριο στις εκπομπές NOx». λέει η Σαφράν.  Ο κινητήρας είναι διάδοχος του επιτυχημένου CFM56 και ανταγωνίζεται το Pratt & Whitney PW1000G για αεροσκάφη στενής/μεσαίας διατομής. Οι κινητήρες θα μετριάσουν επίσης τον θόρυβο μέσα και γύρω από τα αεροδρόμια όπου λειτουργεί το C919.

Related posts

Στο μέλλον ο άνθρωπος θα μετατραπεί σε μπαταρία

4press

Υποχωρεί ο καύσωνας: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» – Πότε αναμένονται καταιγίδες

4press

Ο καιρός «αγριεύει» με νέο κύμα ψύχους: «Πολλά χιόνια και χαμηλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο»

4press