Τεχνολογία & Επιστήμη

«Σχεδιάζεται καταδυτικό πάρκο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Ο Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε στην 1η Διαπεριφερειακή Ημερίδα Τουρισμού:

«Σχεδιάζεται καταδυτικό πάρκο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα»

Στην 1η Διαπεριφερειακή Ημερίδα Τουρισμού που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα «Θαλάσσιος τουρισμός: Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να φτιαχτεί ένα καταδυτικό πάρκο:

«Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία να χωροθετήσουμε ένα καταδυτικό πάρκο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο καταδυτικός τουρισμός είναι μια ιδιαίτερη και ποιοτική μορφή με μέλλον.  Οι καταδύσεις αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες και πλέον ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες προσφέρουν ταυτόχρονα άθληση, γνώσεις, υγεία, πνευματική άσκηση και ψυχική ηρεμία. Ενώ στην περιοχή μας διαθέτουμε πολλά σύγχρονα ναυάγια που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης δυτών –  επισκεπτών. Αναφορικά με την περιοχή που θα επιλεγεί θα εξεταστούν και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες. Θα θέλαμε παράλληλα στην προσπάθεια που ξεκινάμε τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού».

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Θανάσης Τσώνης, εκπρόσωποι άλλων Περιφερειών, στελέχη του Υπουργείου, Δήμαρχοι αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

.

Related posts

Ολλανδία: Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τη χώρα -Πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

4press

Παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S21 Ultra : Τιμή και χαρακτηριστικά

4press

«Women in Sports»: Η Cosmote TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

4press