Τεχνολογία & Επιστήμη

H United Airlines παρουσιάζει τα νέα υπερηχητικά αεροσκάφη για εμπορικές πτήσεις

Η United Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που προσθέτει υπερηχητικά αεροσκάφη στο στόλο της. 

Αυτή την εβδομάδα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά 15 υπερηχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών από τον κατασκευαστή Boom Supersonic, με δυνατότητα αγοράς 35 ακόμη στο μέλλον.

Το νέο αεροσκάφος αναμένεται να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού στο μισό και θα λειτουργεί με 100% βιώσιμα καύσιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, το πρώτο εμπορικό τζετ, το Overture, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το 2025 ενώ οι πρώτες πτήσεις αναμένονται το 2026. Η πρώτη εμπορική όμως πτήση θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, το 2029.

«Η αποστολή μας ήταν πάντα η σύνδεση των ανθρώπων και τώρα σε συνεργασία με την Boom, θα μπορέσουμε να το κάνουμε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα», δήλωσε ο CEO της United Airlines, Scott Kirby.

Φτάνοντας ταχύτητες των 1,7 Mach – δύο φορές ταχύτερα από τα σημερινά αεροσκάφη – τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να κάνουν το δρομολόγιο Νιούαρκ – Λονδίνο σε μόλις τρεισήμισι ώρες, το Νιούαρκ – Φρανκφούρτη σε τέσσερις ώρες και το Σαν Φρανσίσκο – Τόκιο σε μόλις έξι ώρες.

Τα αεροπλάνα θα έχουν νέα χαρακτηριστικά, όπως οθόνες ψυχαγωγίας στο κάθισμα και ανέπαφη τεχνολογία.

Όσον αφορά στο περιβάλλον, τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να είναι καθαρά, μηδενικά σε εκπομπές άνθρακα από την πρώτη ημέρα, και θα λειτουργούν με 100% βιώσιμα καύσιμα, μία πρωτοποριακή κίνηση για την βιομηχανία.

«Η πρώτη παγκόσμια συμφωνία αγοράς για υπερηχητικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών άνθρακα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποστολή μας να δημιουργήσουμε έναν πιο προσβάσιμο κόσμο», δήλωσε ο Blake Scholl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom Supersonic.

Related posts

Ο Ατλαντικός πλαταίνει κάθε χρόνο 4 εκατοστά – Απομακρύνονται η Βόρεια και η Νότια Αμερική

4press

Γλύπτης εμπνέεται από τον Δον Κιχώτη ως σύμβολο αντίστασης στον φόβο μέσα στην κρίση

4press

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021: Συμφωνία της ΔΟΕ με Pfizer και BioNTech για παροχή δωρεάν εμβολίων

4press