Τοπικές Κοινότητες

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Το ΠΑΟΣ είναι επισκέψιμο μέρος στα Καλάβρυτα και πρέπει να αναδειχθεί !

  Βόρεια της λίμνης του Λάδωνα και πάνω στον οδικό άξονα Τρίπολης -Πάτρα- “111” – βρίσκεται το χωριό Πάος Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας. Απέχει 73 χιλ. από την Τρίπολη 102 από την Πάτρα. Το χωριό είναι νέο, και προέκυψε από μεταφορά του παλιού χωριού Σκουπέϊκο που βρισκόταν σε ορεινή τοποθεσία, βορειότερα. Είναι χτισμένο σε καταπράσινη κοιλάδα, στις παρυφές και βόρεια του όρους Αφροδίσιου. Στην περιοχή ρέει ο ποταμός Σειραίος που χύνεται στον Ερύμανθο  δυτικά, στο ύψος του χωριού Τριπόταμα.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα 4press επισκέφθηκε το όμορφο χωριό και συνομίλησε με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Ανδρέα Ασημακόπουλο.


  “Η τοπική οικονομία είναι αγροτική και οι κύριες ασχολίες των κατοίκων η γεωργία και η κτηνοτροφία. Τα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται εδώ είναι πολύ καλής ποιότητας, ενώ στην περιοχή υπάρχουν τυροκομεία”, ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος, ο οποίος καθημερινά αγωνίζεται για να αναδειχθεί ο τόπος του. Πρόσφατα κατασκευάστηκε καινούργια παιδική χαρά ενώ σύντομα θα είναι έτοιμο και ένα γήπεδο 5χ5.

“Έχουν γίνει και γίνονται έργα ωστόσο θέλουμε να να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου που είναι απαραίτητο. Επίσης, θα μπορούσε η Περιφέρεια να εντάξει την περιοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εικόνα στην κεντρική μας πλατεία με περισσότερο πράσινο αλλά και περιμετρικά αυτής επισκευάζοντας τους επαρχιακούς δρόμους”, τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.


   

Related posts

Γιωργος Θεοδωρόπουλος-Αγ. Νικόλαος Κράλη : Είναι ανάγκη να επισκευαστούν ορισμένα σημεία του επαρχιακού δρόμου και τα γεφύρια του δρόμου για να μην έχουμε πλημμύρες

4press

Γιώργος Μπαντούνας: “Μέλημα μας η αξιοποίηση των χωριών της κοινότητας Αντρωνίου -Πανόπουλου”

4press

Συντονισμός ελέγχων στην αγορά της Π.Ε. Αχαΐας εν όψει της εορταστικής περιόδου

4press