Τοπικές Κοινότητες

Οδυσσέας Μαγκαφάς – Νιφορέικα: Ένας δραστήριος πρόεδρος με πολλές παρεμβάσεις

Ρεπορτάζ 4press

Ο δραστήριος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νιφορεΐκων Οδυσσέας Μαγκαφάς δεν σταματά να προσφέρει και να αγωνίζεται για την περιοχή του. Η νέα παιδική χαρά αποτελεί “πηγή χαράς” για τους μικρούς κατοίκους του χωριού αλλά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες αφού φτιάχτηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Αλλά και το γήπεδο των Νιφορεϊκων, στο οποίο διεξάγονται πολλοί αγώνες. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί απαιτείται μεταλλική κερκίδα, την οποία έχει ζητήσει ο κ. Μαγκαφάς από την αρμόδια Περιφερειακή Αρχή.

“Αναμφισβήτητα, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Η δημιουργία χώρων άθλησης, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού οφείλουν να αποτελούν ένα από τα κύρια μελήματά μας”, δήλωσε στη 4press ο κ. Μαγκαφάς. 

Επίσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νιφορεΐκων αναφέρθηκε και στην όμορφη παραλία του χωριού επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να διαμορφωθεί το δημοτικό parking και να φτιαχτεί φωτισμός στον πεζόδρομο. Ένα δίκαιο αίτημα εάν αναλογιστεί κανείς ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία είναι γεμάτη από λουόμενους, ντόπιους και επισκέπτες.

Παράλληλα, στην οδό Αράξου θα πρέπει να κατασκευαστούν πεζοδρόμια ενώ στο δρόμο Νιφορέικα – Λιμνοχώρι να μπει φωτισμός, όπως τόνισε ο κ. Μαγκαφάς συμπληρώνοντας οτι και ο δρόμος από το υδραγωγείο μέχρι τις παλιές εργατικές κατοικίες πρέπει να ασφαλτοστρωθεί.

Τέλος, προς αξιοποίηση οδεύει και το άλσος των Νιφορεϊκων που αποτελεί “πνεύμονα” πρασίνου για την περιοχή. O κ. Μαγκαφάς έχει έρθει σε επαφή τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να γίνει δασύλλιο, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου!

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία στις 17/4 στο Κέντρο Υγείας Ακράτας

4press

Γιώργος Μπαντούνας: “Μέλημα μας η αξιοποίηση των χωριών της κοινότητας Αντρωνίου -Πανόπουλου”

4press

Γιώργος Παπακανέλλος – Κλειτορία: “Διεκδικούμε τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής” 

4press