Τεχνολογία & Επιστήμη Υγεία & Fitness

Έχουν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα σε δέκα ασθενείς με κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ

Λαμβάνονται  προληπτικά σε διάστημα έως πέντε ημερών από τη λοίμωξη σε άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

Σε δέκα ασθενείς συνολικά έχουν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όλοι οι ασθενείς τα λαμβάνουν μετά από επίσημη διάγνωση νόσησης από κορωνοϊό και συγκεκριμένα με τη μετάλλαξη «Δέλτα» καθώς για την παραλλαγή «Όμικρον» δεν υπάρχει ένδειξη προς το παρόν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η λήψη τους πρέπει να γίνει μέσα σε πέντε ημέρες από τη λοίμωξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα υγειονομικά κριτήρια, όσοι λαμβάνουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα νοσούν ταυτόχρονα και από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως για παράδειγμα οι καρκινοπαθείς, ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, μεταμοσχευμένοι, ασθενείς με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια (ΧΑΠ), νεφροπαθείς και γενικά όσοι πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά στο ΠΑΓΝΗ «οι ασθενείς που έλαβαν μονοκλωνικά αντισώματα είναι εξωτερικοί, δηλαδή έρχονται στο νοσοκομείο για τη συγκεκριμένη θεραπεία κι έπειτα επιστρέφουν σπίτι τους» τονίζει στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο μέσος όρος ηλικίας ασθενών που έχουν λάβει τη συγκεκριμένη θεραπεία στο Πανεπιστημιακό κυμαίνεται μεταξύ 50 και 55 ετών.

Τέλος ο κ. Χαλκιαδάκης εξηγεί ότι «η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα γίνεται προληπτικά. Δεν θεραπεύει τη νόσο αλλά ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά».

Related posts

Καιρός: καύσωνας, μπόρες και βοριάδες σήμερα Παρασκευή – Πόσο θα δείξει ο υδράργυρος;

4press

Η ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Χριστίνα Αποστολάκη-Μπαλικούρα δημιούργησε ένα σύγχρονο ιατρείο στην καρδιά της Πάτρας!

4press

Πλήρης ενημέρωση σε εν εξελίξει έργα και δράσεις στη συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ στο Δήμο Ερυμάνθου με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη

4press