Υγεία & Fitness

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το σπίτι για το καλό της υγείας σας

Για πολλούς από εμάς η ιδέα του βαθύ καθαρισμού των χαλιών με ατμό ή το διεξοδικό καθάρισμα του ψυγείου, μας κάνει απλώς να μη θέλουμε να κουνηθούμε από τη θέση μας. Η επιστήμη, ωστόσο, έχει άλλη γνώμη και εμείς για το καλό μας…πρέπει να την ακολουθήσουμε.

Τα σπίτια μας έχουν περισσότερα βακτήρια απ’ ότι οι δημόσιοι κάδοι σκουπιδιών. Όχι και τόσο καλή εικόνα ε; Αν ακόμα δεν βρήκατε το κίνητρο για να καθαρίσετε το σπίτι σας όπως πρέπει, τα παρακάτω δεδομένα μπορεί να σας παρακινήσουν να καθαρίζετε πιο συχνά.

Λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά από όσο νομίζετε 

Φούρνος μικροκυμάτων

Κάθε εβδομάδα… Για χρόνια υπήρχε η πεποίθηση πως ο φούρνος μικροκυμάτων σκότωνε τα βακτήρια. Ωστόσο μια νέα έρευνα λέει πως τα βακτήρια δεν σκοτώνονται… Πρέπει, λοιπόν, να τον καθαρίζετε από τους πολλούς λεκέδες μία φορά την εβδομάδα και να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα μία φορά το μήνα.

Σεντόνια

Κάθε 1-2 εβδομάδες. Προς έκπληξή μας, τα σεντόνια δεν είναι τόσο βρώμικα όσο πιστεύαμε. Αυτό τουλάχιστον λέει η έρευνα που έγινε στο Woolcock Institute. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι η συχνότητα πλυσίματος εξαρτάται πολύ και από τις συνήθειές σας (αν πχ δεν κάνετε μπάνιο μετά τη δουλειά).

Μπανιέρα

Κάθε εβδομάδα…Μπορεί η τουαλέτα να έχει την πιο κακή φήμη στο μπάνιο, αλλά νέα έρευνα λέει πως η τουαλέτα δεν είναι τίποτα μπροστά στη μπανιέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει 26% πιθανότητα να πάθετε κάποια μόλυνση από τα βακτήρια της μπανιέρας, ενώ το καλαθάκι σκουπιδιών έχει 6% τέτοια πιθανότητα.

Υπολογιστής

Κάθε εβδομάδα. Το 70% των Αμερικανών τρώνε μεσημεριανό στο γραφείο τους. Μια έρευνα όμως βρήκε πως τα πληκτρολόγια έχουν 5 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας και το 10% των ανθρώπων ποτέ δεν τα καθαρίζουν. Ένα καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό – και μην ξεχάσετε το ποντίκι.

Πετσέτες

Μετά από 3 χρήσεις. Πόσο συχνά αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας; Αν η απάντηση είναι κάθε 1-2 εβδομάδες πρέπει να γνωρίζετε πως η επιστήμη δεν συμφωνεί μαζί σας και προτείνει να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από 3 μόνο χρήσεις αν θέλετε να μην έρχεστε σε επαφή με εκατομμύρια νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη μυρωδιά μούχλας.

Στρώμα

Κάθε 2 μήνες. Το Good Housekeeping Institute λέει πως τα καλύμματα των στρωμάτων πρέπει να πλένονται κάθε 2 μήνες και πως κερδίζετε bonus αν καθαρίζετε και το ίδιο το στρώμα όσο το κάλυμμα βρίσκεται στο πλυντήριο. Tip: ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα για να απορροφήσει τις μυρωδιές, σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα και έπειτα ψεκάστε το με ένα σπρέι καθαρισμού στρωμάτων που θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια.

Related posts

Είσαι 11 – 17 ετών; Δες γιατί η άσκηση είναι η ιδανική δραστηριότητα στην εφηβεία – Τι πετυχαίνεις αρχίζοντας από νωρίς την γυμναστική

4press

Συμβουλές για να γλιτώσετε θερμίδες στο σαρακοστιανό τραπέζι

4press

Παγωμένο ρόφημα καρπούζι: Φτιάξτε μόνοι σας, το δροσιστικό, καλοκαιρινό ποτό, χωρίς θερμίδες – To απόλυτο καλοκαιρινό ποτό!

4press