Υγεία & Fitness

Κορωνοϊός: Ποιοι δικαιούνται να κάνουν το τεστ δωρεάν – Πόσο κοστίζει σε ιδιωτικό κέντρο

Τι είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης για τα τεστ κορωνοϊού

Η ακρίβεια των τεστ αντισωμάτων για Covid-19 εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το είδος του τεστ, καθώς επίσης από το πότε και πώς διενεργούνται.

Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει το τεστ για κορωνοϊό μπορεί να το κάνει δωρεάν.

Τα άτομα που δικαιούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό είναι τα εξής:

– Άτομο που πρόκειται να εισαχθεί για χειρουργική επέμβαση

– Ασθενής που μεταβαίνει σε νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα

– Άτομο που έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Για λογαριασμό του κράτους γίνονται τεστ και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τιμή πέντε φορές κάτω από την αρχική τιμή, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας σε τεστ, είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

“Όποιο τεστ γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι το πληρώνει ο ιδιώτης από την τσέπη του” είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι κάθε πολίτης που πρέπει να κάνει το τεστ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχουν αυξηθεί και τα σημεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας με έμφαση ότι ο πολίτης προσέρχεται, αξιολογείται και εφόσον πληροί τα κριτήρια το τεστ γίνεται.

Δεν υπάρχει λόγος είπε να συνταγογραφηθεί το τεστ όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις διαγνωστικών ελέγχων. “Ο διαγνωστικός έλεγχος του κορωνοϊού είναι ένα δημόσιο αγαθό, η πολιτεία το προσφέρει δωρεάν και όποιος πρέπει να το κάνει θα το κάνει”.

Ανέφερε επίσης ότι εκτός από τις κινητές μονάδες υπάρχουν και επιπλέον μηχανήματα, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα για περισσότερα τεστ εάν χρειαστεί.

Ακόμη υπάρχουν και τα ταχέα τεστ, πιστοποιημένα από τον ΠΟΥ, τα οποία η Ελλάδα προμηθεύτηκε από τις πρώτες χώρες και όλα αυτά, όπως είπε, “μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου, εντός 24 ωρών, όταν σε άλλες χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας το αποτέλεσμα του τεστ μπορεί να κάνει τρεις και τέσσερις ημέρες”.

Related posts

Ηράκλειο: Γυναίκα νοσηλεύεται με θρομβοπενία μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

4press

Ένα σύγχρονο και οργανωμένο Αγγειοχειρουργικό Κέντρο στο Ολύμπιον Θεραπευτήριο

4press

Κυτταρίτιδα: Η φοβέρα του καλοκαιριού βρίσκει τον δάσκαλο της – Ακολουθείστε βήμα – βήμα την λίστα των εχθρών της

4press