Υγεία & Fitness

Τα παιδιά που περνούν χρόνο στη φύση είναι πιο χαρούμενα, πιο υγιή και λιγότερο αγχωμένα – ξεκινάμε τις βόλτες λοιπόν!

Τι έχουν δείξει έρευνες;

Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα καλύτερο από λίγο χρόνο «αδράνειας» στη φύση. Ένας ενήλικας με κεφάλι φορτωμένο με χίλια προβλήματα της πόλης, αποζητά ως πολυτέλεια μερικές ώρες μέσα σε ένα δάσος, στη θάλασσα, σε έναν κήπο. Η φύση μας ηρεμεί, μας εμπνέει, μας αναγεννά. Άραγε ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά;

Μια πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Frontiers in Psychology, αποκαλύπτει πως και τα παιδιά επωφελούνται σημαντικά από την επαφή τους με τη φύση.

Πιο συγκεκριμένα, 300 παιδιά ρωτήθηκαν πόσο τους αρέσει να βρίσκονται στη φύση, να έρχονται σε επαφή με  λουλούδια και φυτά, άγρια ζώα, να ακούν τους ήχους της φύσης.

Στα ίδια παιδιά, σύμφωνα με την Βάσω Φατούρου και το tsemperlidou.gr, έγινε καταγραφή η συμπεριφορά σε συγκεκριμένες έννοιες όπως η ισότητα, η οικολογική συνείδηση κ.α..

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσα παιδιά συνδέονται περισσότερο με τη φύση, αφενός είναι πιο ευτυχισμένα, αφετέρου νοιάζονται περισσότερο για την προστασία της.

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, τα παιδιά που περνούν χρόνο έξω στη φύση, παρουσιάζονται ως:

Πιο χαρούμενα, δεδομένου πως ο ήλιος, ο καθαρός αέρας και το παιχνίδι στη φύση μειώνουν τις πιθανότητες για κατάθλιψη.

Πιο υγιή, μιας που πολλά παιδιά που αφιερώνουν πολύ χρόνο σε δραστηριότητες εντός του σπιτιού και δεν ασκούνται επαρκώς έξω στη φύση, παρουσιάζουν μειωμένη Βιταμίνη D, που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας.

Λιγότερο αγχωμένα: Οι ήχοι, τα αρώματα και οι παραστάσεις της φύσης είναι εκπληκτικά αγχολυτικά!

Related posts

Εξαιρετικά νέα: Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό!

4press

MVP για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!

4press

Κόμπι Μπράιαντ: Η χήρα του κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας του μοιραίου ελικοπτέρου

4press