Υγεία & Fitness

Το πιστοποιητικό Covid-19 γίνεται μόνιμο: Η απόφαση που δείχνει ότι η νέα «κανονικότητα» θα μείνει και μετά την πανδημία

Υποχρεωτικό έως τις 31 Ιουλίου του 2022 το πιστοποιητικό Covid-19 στην Γαλλία

Οι κυβερνήσεις που έχουν υιοθετήσει την πρόταση για πιστοποιητικά Covid-19 υποστηρίζουν ότι είναι ένα έκτακτο μέτρο, το οποίο θα ισχύει ουσιαστικά μέχρι το τέλος της πανδημίας. 

Όμως τα όσα γίνονται στην Γαλλία μας δείχνουν ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ήρθε για να μείνει και πως θα υπάρχει και μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στην Γαλλία οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ (οριακά) του νομοσχεδίου που προβλέπει την υποχρεωτική ισχύ του υγειονομικού πάσου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022. Δηλαδή στην Γαλλία θα είναι υποχρεωτικό το υγειονομικό πάσο για περίπου ακόμη έναν χρόνο και βλέπουμε… 

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το «υγειονομικό πάσο» μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι αλλά και στα μέσα μεταφοράς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Το πάσο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 9 Αυγούστου για την πρόσβαση σε πολλούς χώρους διασκέδασης, άθλησης και πολιτισμού, ενώ από τις 30 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν 1,8 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς που έρχονται σε επαφή με κοινό.

Το νομοσχέδιο πέρασε από την Εθνοσυνέλευση με διαφορά μόλις δέκα ψήφων (135 υπέρ και 125 κατά) και τώρα αναμένεται να εξεταστεί από τη Γερουσία στις 28 Οκτωβρίου.

Με το μέτρο αυτό στόχος της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει το 26,5% των Γάλλων, που δεν έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, να ανοσοποιηθούν. 

«Δεν θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν σε έναν κόσμο που θα χρειάζεται να δείχνουν πιστοποιητικά και QR codes», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γρηγόρης Πετράκος, κάνοντας παράλληλα λόγο για έναν εν εξελίξη πόλεμο και ο φόβος του δεν είναι απίθανο να γίνει πραγματικότητα. 

Να σημειώσουμε ότι στην Γαλλία έχουν υπάρξει πολλές και μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. 

Related posts

10 συμβουλές για να κρατήσετε τη δίαιτα σας τα Χριστούγεννα – Τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε

4press

Η διατροφική αξία του χαρουπιού – Γράφει η Γιώτα Τσιπουρλή

4press

Νέα στοιχεία για κορωνοϊό: «Tα θετικά τεστ μπορεί να είναι λανθασμένα»

4press