Τοπικές Κοινότητες

Ο Κώστας Ταπεινός στη 4press για την αντιπυρική περίοδο και το έργο της Πολιτικής Προστασίας

Γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης εργατικός και με αγάπη για τον τόπο του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός από το Λαρισσό. Ο κ. Ταπεινός, παρότι, έχει προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα ευθύνης του, κρατά χαμηλούς τόνους και πάντα κοιτάζει το “εμείς” και όχι το “εγώ”. Μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press και στη δημοσιογράφο Άντυ Μαγνησαλή τόνισε ότι πιστεύει στην ομαδική εργασία και στην εθελοντική προσπάθεια.

Πως κύλησε κ. Αντιδήμαρχε η αντιπυρική περίοδος;

Πήγε πολύ καλά! Ήταν η καλύτερη θερινή περίοδος των τελευταίων 15 ετών για τη Δυτική Αχαΐα. Αυτό οφείλεται στη καλή συνεργασία που είχαμε με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και των Λεχαινών, τους τοπικούς προέδρους, τους εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και ΑΡΙΑΣ καθώς επίσης και των απλών πολιτών. Ταυτόχρονα, είχαμε μεριμνήσει να καθαριστούν έγκαιρα οι αντιπυρικές ζώνες, να γίνει η συντήρηση των υδροστομίων καθώς και η τοποθέτηση νέων, ο καθαρισμός των οικοπέδων. Με λίγα λόγια, δώσαμε και δίνουμε έμφαση στο τρίπτυχο: ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Γνωρίζουμε ότι μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένα. Πως τα καταφέρατε;

Πράγματι δε διαθέτουμε προσωπικό, ούτε μηχανήματα. Με προσωπική εργασία, με τη συνεργασία όλων των ανωτέρω προσώπων που σας είπα, τη μεγάλη βοήθεια των συνεργατών μου στο γραφείο αλλά και με την ενίσχυση των ιδιωτών που συνεργασζόμαστε κατά καιρούς φέραμε εις πέρας το έργο μας. Βέβαια, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου φρόντισα να φτιαχτούν τα λιγοστά μηχανήματα και οχήματα της υπηρεσίας, τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση. Συντηρήθηκαν όλα τα μηχανήματα μαζί με μια 20τονη υδροφόρα. Τέλος, οργανώθηκε και ο πυροσβεστικός σταθμός του Δήμου με γραφεία που ήταν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ποιοί είναι οι στόχοι σας;

Επειδή είμαστε αγροτική περιοχή με χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, διπλάσιας σε γεωγραφική ακτίνα από την Πάτρα, με τα προβλήματα να είναι πολλαπλά, επιθυμώ να ενισχυθεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με περισσότερα άτομα προσωπικά και να επανδρωθεί και με νέα μηχανήματα. Παράλληλα, έχω κάνει ενέργειες και ζητάω από τη κυβέρνηση, λόγω αυξημένων αναγκών, να δημιουργηθεί ένα νέο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ δημοτικής κοινότητας Μόβρης και Λάππα. Ας μη ξεχνάμε ότι σε απόσταση αναπνοής από τις εν λόγω περιοχές είναι το Δάσος Μόβρης και της Σττροφυλιάς.

Related posts

EOPTAΣMOΣ 81HΣ EΠETEIOY THΣ MAXHΣ THΣ KPHTHΣ

4press

Συντήρηση αντιπλημμυρικών στον ποταμό Κριό και τους όμορους χείμαρρους

4press

Πλήθος κόσμου στο εξωκλήσι Αγιου Αθανάσιου στις Πόρτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας – ΦΩΤΟ

4press