Ειδήσεις

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Φύλλα πορείας για αστυνομικά τμήματα παίρνουν 600 αστυνομικοί που εκπαιδεύονται επό 3 μήνες

Τα φύλλα πορείας τους έχουν ήδη εκδοθεί και έχει ανακοινωθεί και στους ίδιους σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα πρόκειται να υπηρετήσουν οι «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» σύμφωνα με πληροφορίες του Reader – Πρόκειται για περιοχές της Αττικής

Σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής για την ενίσχυση τους πρόκειται να τοποθετηθούν και οι 600 «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε περίπου τρείς εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader τα φύλλα πορείας τους έχουν ήδη εκδοθεί και έχει ανακοινωθεί και στους ίδιους σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα πρόκειται να υπηρετήσουν.

Οι τοποθετήσεις αυτές είναι σε περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο το αστυνομικό προσωπικό που απαιτείται για την αντιμετώπιση τους, και όχι σε Τμήματα που βρίσκονται κοντά σε Πανεπιστημιακά ‘Ιδρύματα, δηλαδή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, έτσι ώστε να στελεχώσουν τις πρακτικά ανύπαρκτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, για τις οποίες και προσελήφθησαν.

Ήδη οι συνάδελφοί τους που προσελήφθησαν και εκπαιδευτήκαν στην πρώτη σειρά σε ένα μεγάλο ποσοστό εκτελούν υπηρεσία φρουρού στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αλλά και περιπολίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οργανωμένες περιπολίες των ΟΠΠΙ γίνονται μόνο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων με περιπολικά οχήματα και σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και οι ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός Νόμος, από τις Πρυτανικές Αρχές, η είσοδος των ΟΠΠΙ στις Σχολές είναι από άσκοπη μέχρι και επικίνδυνη. Και φυσικά, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατό η κάθε ομάδα «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» να συνοδεύεται και από μια διμοιρία των ΜΑΤ!

Related posts

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Αγριος ξυλοδαρμός μεταξύ 4-5 ατόμων στην Αγίου Ανδρέου!

4press

Σέρρες: Πήγαν να της το κόψουν το ρεύμα και πυροβόλησε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

4press

Voucher 20 ευρώ για αγορά βιβλίων, σήμερα οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι

4press